Αυτό που θέλει ο ΠΑΟΚ για να ξυπνήσει...

Το παιχνίδι είναι πάνω από όλα. Με τα καλά και τα αρνητικά του μέσα στο 90λεπτο. Είναι όμως και η προοπτική. Υπάρχει πλέον μεγάλη δυσκολία για μία πιθανή πρόκριση στην Ευρώπη, αφού ο ΠΑΟΚ από εδώ και πέρα πρέπει οπωσδήποτε να κάνει τρεις νίκες

Αν ο ΠΑΟΚ καταφέρει στους αγώνες με Σλάβια (ανώτερη από Πλζεν) Φερεντσβάρος και RFS να προσεγγίσει την απόδοση του τελευταίου χθεσινού 20λεπτου, ίσως τα καταφέρει. Μαζί, έχει και τους αγώνες πολύ ψηλού κινήτρου στο Μάντσεστερ και στο Σαν Σεμπάστιαν με τη Σοσιεδάδ. Αν σε όλα αυτά τα ματς βέβαια, «τολμήσει» και θυμηθεί τον χθεσινό... ύπνο των 70 πρώτων λεπτών, τότε θα εκτεθεί!

Γιατί όμως; Είναι άλλο να έχεις κακή εικόνα και να μη σου βγαίνουν «πράγματα» με κάποιες μονάδες σε κακό βράδυ και είναι άλλο να φθάνεις στα όρια της... αδιαφορίας. Δεν ήταν... ΠΑΟΚ αυτό το άνευρο πράγμα στη μεγάλη διάρκεια του αγώνα. Από που και ως που τέτοια εικόνα με μηδαμινές αντιδράσεις και εντάσεις, χωρίς πάθος, φάουλ, κάρτες; Έφταιγε το γκολ που ακυρώθηκε και έστειλε μήνυμα όπως είπε ο Λουτσέσκου δημιουργώντας φόβο στην ομάδα; (Το αντίθετο δεν έπρεπε να γίνει;) Έφταιγε το κακό κέντρο με τον Μπακαγιόκο που φανερά δεν πίστευαν και οι συμπαίκτες του; Οι αποστάσεις; Οι χαμένες μονομαχίες; Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία γι αυτή την ανεπάρκεια σε όλα τα επίπεδα, κυρίως όμως στην έλλειψη νεύρου λες και έπαιζαν φιλικό.

Ο κόσμος της Τούμπας τους ξύπνησε από το 60΄ και μετά για να έρθει η αποβολή της Πλζεν η οποία ζωντάνεψε τους πάντες. Εκεί βέβαια πρέπει να σημειώσουμε ότι το ποδόσφαιρο που έπαιξε ο ΠΑΟΚ αφού βγήκαν στον προπονητή και οι πέντε αλλαγές, ήταν καταπληκτικό. Άλλη ομάδα! Άλλη αίσθηση! Εντελώς άλλη νοοτροπία και φυσικά διαφορετική τακτική από το ανάλογο διάστημα της αναμέτρησης με την Στεάουα όπου και πάλι είχαν αριθμητικό πλεονέκτημα. Ένας ΠΑΟΚ με δύο φορ, με αλλαγές που επιτέλους άλλαξαν την εικόνα προς το καλύτερο, σύνολο που δεν σήκωσε άσκοπα την μπάλα και δημιούργησε με απόλυτα ορθολογικό τρόπο 7-8 μεγάλες φάσεις.

Ξέρουν καλά και οι Τσέχοι πώς αν το παιχνίδι είχε δύο-τρία λεπτά ακόμη, το 3-2 θα ήταν κατά πάσα πιθανότητα το τελικό αποτέλεσμα υπέρ των πρωταθλητών Ελλάδας.

Άρα... αδικαιολόγητο το πρώτο διάστημα που πρέπει να αναλυθεί σε μεγάλο ποσοστό, εκπληκτική μπάλα στο φινάλε με παίκτες που έβγαζαν ομαδικά μεγάλες φάσεις από κάθε σημείο και τελικά ένας πόντος που δεν αυξάνει τις ελπίδες πρόκρισης, αλλά μπορεί με την αντίδραση στο τέλος να αποτελέσει απαρχή άλλης αντιμετώπισης.

Το άλλο... ξύπνημα

Χθες στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ «ξύπνησε» από τον κόσμο του αρχικά και από μία αποβολή στη συνέχεια, μαζί με τις αλλαγές. Η ομάδα τα χρειάστηκε για να θυμηθεί ότι η Ευρώπη δεν αποτελεί... «υποχρέωση», αλλά μία μεγάλη ανάγκη για να έρθει η διάκριση.

Από χθες ο Οργανισμός ολόκληρος μπορεί και πρέπει να «ξυπνήσει» από όσα έγιναν στην αθλητική δικαιοσύνη. Όχι! Δεν ήταν άδικη η τιμωρία του Λουτσέσκου, όσο και αν η ασπρόμαυρη ΠΑΕ απέδειξε με βίντεο ότι δεν ήταν πρωταγωνιστής στην συμπλοκή με τον Βένγκα της ΑΕΚ. Ο ΠΑΟΚ εξ αρχής παραδέχθηκε ότι... «όσοι ξεπερνάμε τα όρια θα τιμωρηθούμε όσο και όταν πρέπει». Στα ίσια και παλικαρίσια. Αλλά δεν είναι δυνατόν να υπάρχει καυγάς Λουτσέσκου-Λαμέλα και γι αυτόν να τιμωρείται ο ένας από τους δύο επειδή τυπικά δεν γίνεται να τιμωρηθεί ο Λαμέλα! Και όλα αυτά ενώ πριν λίγους μήνες ξέχασαν (ο παρατηρητής) να καλέσουν τον Αλμέιδα για το πιάσιμο από τον λαιμό του αστυνομικού.

Η ανισορροπία στην απόδοση δικαιοσύνης δεν δικαιολογείται και οι Αρχές πρέπει να αναλογιστούν τις δικές τους ευθύνες για όσα συμβαίνουν. Έστω και έτσι ο ΠΑΟΚ πάντα χρειαζόταν κάτι τέτοιο για να συσπειρωθεί και για να ξυπνήσει...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr