Ο Άρης το γύρισε κάνοντας κατάθεση προοπτικής πρωταθλητισμού

Στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου στο χθεσινό ντέρμπι της Τούμπας ο Αρης φαινόταν πως θα αποτελέσει το ιδανικό θύμα για τον ΠΑΟΚ. Μπορεί το σκορ στον ηλεκτρονικό πίνακα να έδειχνε 0-0 ωστόσο υπήρχαν κάμποσα δεδομένα που –φαινομενικά- έφερναν τους «κιτρινόμαυρους» σε μειονεκτική θέση.

Ο ηγέτης της άμυνας Φραν Βέλεθ τραυματίστηκε και αποχώρησε, τη στιγμή που άλλοι δυο σημαντικότατοι αμυντικοί, ο Φαμπιάνο και ο Μάγιο, δεν ήταν στην αποστολή, επίσης λόγω τραυματισμών. Ο Λίντσεϊ Ρόουζ που πήρε τη θέση του Βέλεθ είχε δείξει… βαρύς και ασήκωτος, μόλις πριν από τέσσερις ημέρες, στην αναμέτρηση με τον Εθνικό Πειραιώς, ομάδα Γ’ Εθνικής, για το Κύπελλο.

Δεν ήταν μόνο οι απουσίες που προέκυψαν αλλά και η εικόνα της αναμέτρησης: οι γηπεδούχοι, μετά το πρώτο 25λεπτο όπου υπήρξε μια σχετική ισορροπία, είχαν τις καλύτερες ευκαιρίες για να προηγηθούν όπως το δοκάρι του Τισουντάλι (27’) από γύρισμα του Τάισον και τα δύο άστοχα τελειώματα του Κωνσταντέλια, αμφότερα από εξόχως πλεονεκτική θέση, το πρώτο στο 38΄ και το δεύτερο στο 45+1’.
Επιπροσθέτως ο ισχυρός άνεμος που φυσούμε ευνοϊκά για την ομάδα του Μάντζιου στο πρώτο 45λεπτο θα είχε αντίθετη φορά στην επανάληψη.
Το μομέντουμ φαινόταν πως ήταν ξεκάθαρα με τον ΠΑΟΚ.

Κι όμως ο Άρης… το γύρισε κάνοντας κατάθεση προοπτικής πρωταθλητισμού στην Τούμπα.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με ευκαιρία του Ντιαντί στο 30ο δευτερόλεπτο, από γέμισμα του Μόντσου, με τον Κοτάρσκι να αποκρούει το πλασέ του 19χρονου Σενεγαλέζου αφού η μπάλα κόντραρε και στο πόδι Μπάμπα.

Στο 57’ πάλι ο Ντιαντί ταλαιπώρησε τη δεξιά αμυντική πλευρά του ΠΑΟΚ και από το γύρισμα του στη μικρή περιοχή παραλίγο να βάλει αυτογκόλ ο Μπάμπα.

Τελικώς ο Αρης προηγήθηκε στο 63’ με μια μαγική έμπνευση του Μάνου Γκαρθία, ο οποίος αφού απέφυγε τον Σβαμπ, τον Μπάμπα και τον Μιχαηλίδη έστειλε τη μπάλα, με εξωτερικό φάλτσο, στον ουρανό των διχτύων της εστίας του ανήμπορου να αντιδράσει, Κοτάρσκι.
Ο ΠΑΟΚ είχε τη μεγάλη φάση στο 83’ με το δοκάρι του Μπάμπα αλλά κατά τα άλλα δεν μπόρεσε να απειλήσει τον Κουέστα.

Ο Ακης Μάντζιος δικαιώθηκε, όπως είχε δικαιωθεί και στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό την περασμένη αγωνιστική, εμμένοντας στην τριάδα στα χαφ, με δυο «8αρια» και «10αρι»

Ο κόουτς του Αρη στο φετινό του σχηματισμό έχει βγάλει εκτός εξίσωσης το καθαρόαιμο «6αρι» και παίζει με πιο επιθετική φιλοσοφία ακόμα και στα πιο απαιτητικά παιχνίδια που έχουν το χαρακτήρα ντέρμπι.

Η τριάδα των χαφ, Σιφουέντες, Μόντσου και Μάνου Γκαρθία, δύο μεταγραφές δηλαδή κι ο τελευταίος που φέτος επί της ουσίας επανήλθε μετά το σοβαρό τραυματισμό του στα τέλη του περσινού Οκτώβρη, έχουν ανεβάσει επίπεδο τους «κιτρινόμαυρους», και ήταν αυτοί οι οποίοι έκαναν τη διαφορά τόσο με τον Ολυμπιακό όσο και με τον ΠΑΟΚ.

Η άμυνα, εν πολλοίς, ανταπεξήλθε οπότε οι «ανορθογραφίες», όσο αφορά το χθεσινό ντέρμπι, ήταν ο Μορόν, που όχι μόνο δεν φάνηκε αλλά χάλασε και δύο πολύ καλές επιθέσεις στο πρώτο ημίχρονο, και οι δύο αλλαγές, ο Σαμόρα και ο Κίκε Σαβέριο, που δεν βοήθησαν όσο θα έπρεπε.
Ο Σουλεϊμάνοφ επέστρεψε για πρώτη φορά μετά τον περσινό τελικό Κυπέλλου, αποτελώντας μία ακόμη επιλογή στους εξτρέμ.

«Οσο περνάει ο καιρός θα γινόμαστε καλύτεροι» είπε ο Μάντζιος μετά το τέλος της χθεσινής αναμέτρησης.
Πράγματι ο χρόνος θα είναι σύμμαχος στην προσπάθεια που κάνουν οι «κιτρινόμαυροι» να μπουν σφήνα στην πρώτη τετράδα – που κάποιοι θεωρούσαν δεδομένη, χωρίς την παρουσία τους, πριν την έναρξη της σεζόν.

Αρκει να αλλάξει η νοοτροπία του γκρουπ στα παιχνίδια με τις ομάδες εκτός του «big 5».
Προφανώς και είναι νωρίς ακόμα ωστόσο δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο το γεγονός πως ο Αρης, με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ πήρε 6 βαθμούς και με Ατρόμητο, Πανσερραϊκό, Αστέρα και ΟΦΗ μόλις 5!

Το ματς με τη Λαμία στο «Κλεάνθης Βικελίδης» το ερχόμενο Σάββατο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί, από όλο το κλαμπ συνολικά, ως ο «τελικός των τελικών».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr