Τα 7 κέρδη και οι 3 προβληματισμοί για τον Ολυμπιακό

Για τον Ολυμπιακό η χθεσινή ημέρα είχε κάμποσα κέρδη, αλλά και ορισμένες διαπιστώσεις προς προβληματισμό.

Από τη μία…

Ένα: Η επιστροφή στις νίκες, μετά από μία ισοπαλία και δύο ήττες, με το «καθαρό» 2-0 επί του Ατρόμητου, που λογικά θα δώσει μία καλύτερη ψυχολογία στην ομάδα του Μεντιλίμπαρ ενόψει των πολύ πιο δύσκολων αγώνων της με την Μπράγκα και τον Παναθηναϊκό, Πέμπτη-Κυριακή.

Δύο: Η αξιοποίηση του αποτελέσματος στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, καθώς ο Ολυμπιακός έπιασε τον ΠΑΟΚ στη βαθμολογία, από εκεί που ήταν τρεις πόντους πίσω του. Και γενικότερα η μείωση της απόστασης του από την κορυφή στον ένα μόλις βαθμό.

Τρία: Η δικαίωση του προπονητή στην επιλογή του να φρεσκάρει κατά τα 7/11 (!) την ενδεκάδα του έχοντας παίξει μόλις τρεις ημέρες πριν στη Λιόν, με την φθορά της σωματικής και πνευματικής κόπωσης από το παιχνίδι, το ταξίδι και την ήττα στη Γαλλία. Αν μη τι άλλο ο Ολυμπιακός έβγαλε μία ένταση.

Τέσσερα: Η επιτυχία του ρίσκου της χρησιμοποίησης του δεξιού μπακ Ρόντινεϊ σε θέση έξω δεξιά! Ο Βραζιλιάνος σκόραρε (με πέναλτι), είχε δοκάρι με έναν κεραυνό, άλλες δύο ευκαιρίες και γενικά έφτιαξε τους πιο πολλούς κινδύνους, δημιουργικά κι εκτελεστικά.

Πέντε: Η ζωντάνια που έδωσαν στην ομάδα οι τρεις μικροί, οι ούτε καν 18άρηδες Μουζακίτης, Κωστούλας κι ο 21χρονος Αποστολόπουλος. Εκτός των άλλων, από πάσα του πρώτου έγινε το 2-0 κι από πάσα του δεύτερου προέκυψε το δοκάρι του Ρόντινεϊ.

Έξι: Η ευστοχία και η όλη καλή παρουσία του Ελ Κααμπί, που μπήκε για 35 λεπτά κι έκανε τη διαφορά με γκολ και δύο πάσες που ξεκάθαρα ήταν για γκολ! Ήδη με τέσσερα γκολ, πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με τον Μορόν.

Επτά: Η διατήρηση του μηδέν στην άμυνα, ύστερα από τα τέσσερα γκολ από τον Άρη και τη Λιόν, με την καλή εικόνα του Τζολάκη, τον Ρέτσο να έχει γυρίσει πολύ δυναμικά μετά τον τραυματισμό του και τον Πορτογάλο Κοστίνια πειστικό στην πρώτη του συμμετοχή στην αρχική ενδεκάδα.

Κι από την άλλη…

Ένα: Το αποτέλεσμα του άλλου ντέρμπι δεν ήταν ευχάριστο για τον Ολυμπιακό, όχι τόσο γιατί η ΑΕΚ έμεινε μπροστά του, έστω στον πόντο, όσο γιατί ναι μεν ο Παναθηναϊκός είναι πίσω του πέντε βαθμούς, αλλά στη μεταξύ τους μάχη της Κυριακής μέσα στο ΟΑΚΑ θα καίγεται για "οπωσδήποτε" νίκη, καθώς θα κινδυνεύει να μείνει εννιά βαθμούς πίσω από την κορυφή στην 7η κιόλας αγωνιστική.

Δύο: Η νίκη επί του Ατρόμητου ήταν δίκαιη, αλλά η γενική εικόνα της ομάδας του Μεντιλίμπαρ δεν ήταν προς…ενθουσιασμό, κάτι που προς τιμήν του αναγνώρισε κι ο Βάσκος τεχνικός. Ειδικά στο α΄ ημίχρονο έψαχνες ευκαιρία με το κιάλι!

Τρία: Η εικόνα των περισσότερων μεταγραφών (Βέλντε, Ολιβέϊρα, Γουίλιαν, Στάμενιτς) δεν ήταν η καλύτερη. Μοιάζουν, στην καλύτερη εκδοχή, να χρειάζονται ακόμη τον χρόνο τους και οι τέσσερις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr