Ο Μεντιλίμπαρ τον σέβεται και τον υπολογίζει αυτόν τον παίκτη...
nikolakopoulos1

Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Μεντιλίμπαρ τον σέβεται και τον υπολογίζει αυτόν τον παίκτη...

Ο Μεντιλίμπαρ είναι... παλαιών αρχών προπονητής. Δεν προσπαθεί να κρυφτεί. Ό,τι έχει, το δείχνει. Το λέει ευθέως. Εάν έναν παίκτη δεν τον «πάει», το καταλαβαίνεις, σχεδόν αμέσως. Όπως και το αντίθετο

Τον Γουίλιαν ο προπονητής του Ολυμπιακού τον σέβεται. Κι όχι απλά αυτό, τον υπολογίζει. Δεν τον ενδιαφέρει που είναι 36 ετών. Θα τον βάλει άμα του κάνει τη δουλειά, όπως θα βάλει τον Μουζακίτη, που έχει τα μισά του χρόνια! Αυτό που βλέπει ο Βάσκος στον Βραζιλιάνο είναι η διάθεση να παίξει. Δεν βλέπει ακόμη αυτό που θέλει από πλευράς απόδοσης, για την ακρίβεια είναι μακριά από αυτό που θέλει και περιμένει, όμως, διαπιστώνει ότι ο παίκτης προσπαθεί να βρει τον καλό εαυτό του και να λειτουργήσει μέσα στην ομάδα, να συγχρονιστεί.

Άλλωστε, μπορεί κάποιος να καταλάβει την εκτίμηση του προπονητή στον παίκτη από την χρησιμοποίηση του-μόλις λίγες ημέρες ήταν στην Ελλάδα ο Γουίλιαν και ο Μεντιλίμπαρ αμέσως τον πέρασε για αλλαγή στο 62ο λεπτό του αγώνα με τον Παναιτωλικό στο Καραϊσκάκη. Την αμέσως επόμενη αγωνιστική τον έβαλε από το ημίχρονο κιόλας του παιχνιδιού στο Χαριλάου με τον Άρη. Και μετά πάλι αλλαγή στο 68ο λεπτό στο ματς με τη Λιόν στη Γαλλία. Και ξανά τον πέρασε αλλαγή από το ημίχρονο στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο στο Καραϊσκάκη. Και αλλαγή στο 58΄ του εντός έδρας ευρωπαϊκού αγώνα με την Μπράγκα.

mentillibar


Κοινώς, μοναδικό παιχνίδι που ο Μεντιλίμπαρ δεν έβαλε τον Γουίλιαν να παίξει ήταν εκείνο με τον Παναθηναϊκό, πολύ απλά γιατί δεν τον είχε στη διάθεση του λόγω τραυματισμού. Και μόνο από αυτό αντιλαμβάνεται ο καθένας το σκεπτικό του προπονητή για τον παίκτη: ο Μεντιλίμπαρ τον θέλει τον Γουίλιαν, έστω δίπλα του στον πάγκο, για να τον βάλει κάποια στιγμή στη διάρκεια του αγώνα. Ξέρει, ότι δεν έχει κάνει προετοιμασία όλο το καλοκαίρι, αφού ήταν χωρίς ομάδα (ελεύθερος από τη Φούλαμ), ότι του λείπουν τα παιχνίδια, αφού ήταν εκτός δράσης από τα μέσα του περασμένου Μάη. και ότι, κατ' επέκταση δεν είναι για αρχική ενδεκάδα ακόμη. Ποντάρει, όμως, στην ποιότητα του, στην τεχνική του, στην ικανότητα να περάσει μία καλή πάσα, να πιάσει ένα καλό σουτ, να κτυπήσει ένα καλό κόρνερ η, φάουλ.

willian
Κλείσιμο


Η αλήθεια είναι ότι μέχρι στιγμής δεν έχει πάρει πολλά πράγματα από τον Γουίλιαν -πλην ίσως του ωραίου κλεψίματος στη φάση του τρίτου γκολ επί της Μπράγκα. Έχει, ωστόσο, ο παίκτης την εμπιστοσύνη του προπονητή κι αυτό είναι ξεκάθαρο. Είναι καθαρά θέμα χρόνου, ίσως και απλά ημερών, να τον ξεκινήσει ως βασικό σε ένα παιχνίδι. Ο προπονητής είναι φανερό ότι του λέει, με τον τρόπο του, «εγώ σε υπολογίζω». Πλέον, είναι θέμα του Βραζιλιάνου να αρχίζει σιγά σιγά να ανταποκρίνεται περισσότερο.

Από τον ίδιο εξαρτάται. Να ανεβάσει στροφές. Γιατί μέχρι τώρα οι στροφές, για να είμαστε ρεαλιστές, είναι χαμηλές. Ειδικά για μία ομάδα της οποίας ο προπονητής πρεσβεύει πάνω απ΄ όλα την ένταση και την ενέργεια στο παιχνίδι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ