Όταν ο Ολυμπιακός στον πάγκο του δεν έχει ούτε εξτρέμ, ούτε δεκάρι…

Το ποδόσφαιρο έχει τους δικούς του κανόνες, τους οποίους πρέπει να σέβεσαι, είτε παίζεις με τον πρωταθλητή και πρωτοπόρο ΠΑΟΚ, είτε με τον νεοφώτιστο και ουραγό Λεβαδειακό

Για παράδειγμα, πρέπει να έχεις στον πάγκο σου, για την περίπτωση που σου στραβώσει το παιχνίδι, εκτός από ρεζέρβα σέντερ φορ, τουλάχιστον δύο επιθετικογενείς παίκτες, εξτρέμ και δεκάρι, που θα μπουν και μπορούν να σου κάνουν τη διαφορά.

Κοιτάμε λοιπόν τον πάγκο του Ολυμπιακού στο χθεσινό παιχνίδι του με τον Λεβαδειακό, που στράβωσε-αλλά ακόμη κι έτσι, η ομάδα του Μεντιλίμπαρ είχε 40 λεπτά, με τις καθυστερήσεις, να βάλει ένα τρίτο γκολ και να πάρει το τρίποντο. Βλέπουμε λοιπόν στον πάγκο, δύο στόπερ (Πιρόλα, Μπιανκόν), ένα ακραίο μπακ (Κοστίνια), δύο κεντρικούς χαφ (Γκαρθία, Ολιβέϊρα), δύο σέντερ φορ (Κωστούλας, Γιάρεμτσουκ) και έναν, ας τον πούμε, πασπαρτού (Ανδρούτσο). Άρα, κανέναν εξτρέμ και κανένα δεκάρι! Το αποτέλεσμα το είδαμε: στα 40 τελευταία λεπτά ο Ολυμπιακός έκανε…μιάμισι ευκαιρία για γκολ-κι ο Λεβαδειακός μία, αλλά τετ α τετ με τον Τζολάκη.

Μπορεί λοιπόν κάποιος να αναρωτηθεί; Πού είναι ο Ζέλσον; Ο Γουίλιαν; Ο Γιαζίτσι; Δηλαδή, ο καλύτερος εξτρέμ της ομάδας φέτος και οι δύο έμπειροι άσοι που μπορεί να παίξουν το ρόλο του δεκαριού από τα πλάγια η, από τον άξονα. Ας αφήσουμε τον Γιαζίτσι, που έχει έρθει 14 ημέρες και όχι άδικα κρίνεται ανέτοιμος, αν και στο πρόσφατο φιλικό με τον Ατρόμητο αυτός έβαλε ένα πολύ ωραίο γκολ, το μοναδικό του τεστ. Ο Ζέλσον κι ο Γουίλιαν αποκλείστηκαν για προληπτικούς λόγους, αν και προπονήθηκαν κανονικά την προηγούμενη εβδομάδα.

Αναπόφευκτο το ερώτημα: Μήπως όλοι στο Ρέντη είχαν το μυαλό τους στο παιχνίδι για το Γιουρόπα Λιγκ την Πέμπτη στη Μάλμε; Κι όταν λέω όλοι, εννοώ, και τεχνικό τιμ και ιατρικό τιμ και παίκτες. Απάντηση σαφή δεν μπορώ να δώσω. Αλλά το ερώτημα είναι σοβαρό. Διότι ο Ολυμπιακός τελείωσε το χθεσινό παιχνίδι, με δύο σέντερ φορ (Ελ Κααμπί, Γιάρεμτσουκ), με έξω αριστερά έναν τρίτο φορ (τον Κωστούλα) και έξω δεξιά τον Ανδρούτσο, που είχε να παίξει στην ομάδα ενάμισι χρόνο.

Προσέξτε: Μιλάμε για αγώνα πρωταθλήματος, τον οποίο αν κέρδιζε ο Ολυμπιακός τώρα θα ήταν πρώτος στη βαθμολογία (με τον ΠΑΟΚ και τον Άρη μαζί, αλλά πρώτος). Υπό τέτοιες συνθήκες, με τον Ολυμπιακό να έχει χάσει ήδη δύο πόντους στο σπίτι του από τον Παναιτωλικό, θα περίμενε κανείς να δει μία ομάδα με αν μη τι άλλο καλό βαθμό από πλευράς συνέπειας, σοβαρότητας κι αξιοπιστίας. Και είδαμε μία ομάδα που προηγήθηκε 2-0 στο 21’ και μέσα σε 36 λεπτά είχε ισοφαριστεί. Και μία ομάδα που είχε στην 20άδα της μόνο αμυντικούς, φορ και εξαροοκτάρια. Κανέναν εξτρέμ και κανένα δεκάρι…

Τους κανόνες του ποδοσφαίρου πρέπει να τους σέβεσαι. Είτε παίζεις με τον πρωταθλητή και πρωτοπόρο ΠΑΟΚ, είτε με τον νεοφώτιστο και ουραγό Λεβαδειακό. Διαφορετικά, πολύ απλά το ίδιο το ποδόσφαιρο θα σε τιμωρήσει.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr