Όσο ο Ολυμπιακός περιμένει μόνο «να πάει μέσα» η κεφαλιά του Ελ Κααμπί…

Στο μηδέν λοιπόν έμεινε ο Ολυμπιακός σε δεύτερο στη σειρά εκτός έδρας παιχνίδι του για το ελληνικό πρωτάθλημα

Αυτή δε τη φορά δεν κράτησε αμυντικά και δεν τσίμπησε τουλάχιστον το 0-0 όπως είχε κάνει στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό, αλλά έφαγε ένα γκολ, έστω από γκαντεμιά, κι έχασε 0-1 από τον Αστέρα στην Τρίπολη.

Η ομάδα του Μεντιλίμπαρ πληρώνει, εκτός των άλλων, την έλλειψη σκοραρίσματος από οποιονδήποτε άλλο παίκτη της (!), πλην του Ελ Κααμπί. Το πράγμα, έτσι, εξελίσσεται στο εξής απλό: Βάζει γκολ ο Ελ Κααμπί, βάζει γκολ κι ο Ολυμπιακός-δεν βάζει γκολ ο Ελ Κααμπί, δεν βάζει γκολ κι ο Ολυμπιακός!

Υπό αυτές τις συνθήκες, μπορεί να υπάρξουν δύο τινά. Εάν ο Μαροκινός σπάσει κάθε ρεκόρ σκοραρίσματος (!), θα επιβιώσει κι ο Ολυμπιακός. Διαφορετικά, θα βλέπουμε τον Ολυμπιακό που βλέπουμε μέχρι τώρα, να υποφέρει σε σχεδόν όλα τα παιχνίδια του...

Μπορούμε να καταγράψουμε ότι στα 10 τελευταία παιχνίδια του Ολυμπιακού ο Ελ Κααμπί σκόραρε στα έξι και οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τέσσερις νίκες (με Μπράγκα, Μάλμε, Λαμία, Ατρόμητο), μία ισοπαλία (με Λεβαδειακό) και μία ήττα (από Άρη_. Και δεν σκόραρε σε τέσσερα και οι «ερυθρόλευκοι» είχαν δύο ισοπαλίες (με Παναιτωλικό και Παναθηναϊκό) και δύο ήττες (από Λιόν κι Αστέρα). Ο απολογισμός τα λέει όλα…

Πέρυσι τουλάχιστον υπήρχαν ο Γιόβετιτς κι ο Ναβάρο (πού τον θυμήθηκα κι αυτόν!) κι είχαν βάλει 13 γκολ συνολικά (8+5). Τώρα, τίποτα! Αυτό που συμβαίνει στην ουσία στον φετινό Ολυμπιακό είναι ότι κρέμεται από τον Ελ Κααμπί!

Προσέξτε: Σε τέσσερα παιχνίδια του όλα κρίθηκαν από μία κεφαλιά του Ελ Κααμπί!

Ολυμπιακός-Παναιτωλικός 0-0. Κεφαλιά άστοχη του Ελ Κααμπί σε θέση για γκολ από σέντρα του Κάρμο στο 92’. Δύο χαμένοι βαθμοί.

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-0. Κεφαλιά του Ελ Κααμπί σε θέση για γκολ από σέντρα του Ζέλσον πάνω στον Λοντίγκιν στο 56’. Δύο χαμένοι βαθμοί.

Ολυμπιακός-Λεβαδειακός 2-2. Κεφαλιά άστοχη του Ελ Κααμπί σε θέση για γκολ από σέντρα του Μασούρα στο 74’. Άλλοι δύο χαμένοι βαθμοί.

Αστέρας-Ολυμπιακός 1-0. Κεφαλιά στο δοκάρι του Ελ Κααμπί σε θέση για γκολ από σέντρα του Κοστίνια στο 84’. Ένας χαμένος βαθμός.

Εφτά χαμένοι βαθμοί, με τον Ελ Κααμπί να μην μπορεί να σκοράρει από εξαιρετικές θέσεις για γκολ, σε εξαιρετικές σέντρες.

Μόνο που αυτή είναι η μία όψη του νομίσματος-πραγματική μεν, επιφανειακή δε. Η άλλη όψη λέει ότι δεν είναι δυνατόν να τα περιμένεις όλα από τον σέντερ φορ σου, ειδικά όταν αυτός πρέπει να παίζει Πέμπτη-Κυριακή σε Ευρώπη και πρωτάθλημα και ακόμη πιο ειδικά όταν ο σέντερ φορ σου δεν είναι μόνο για το γκολ, αλλά αποτελεί τον πρώτο σου παίκτη που μαρκάρει και πιέζει. Ο Μεντιλίμπαρ προσπαθεί να του δίνει ανάσες-τον είχε αφήσει στον πάγκο και χθες και με τον Ατρόμητο, αλλά και στα δύο παιχνίδια τον έβαλε άρον άρον αλλαγή για να δώσει λύσεις.

Ο Ολυμπιακός έδωσε πάνω από 2 εκ. Ευρώ για να πάρει από την Κλαμπ Μπριζ τον Γιάρεμτσουκ. Κι αυτή την στιγμή «πανηγυρίζει» όχι όταν ο Ουκρανός διεθνής σκοράρει (αυτό δεν υπάρχει), αλλά όταν καταφέρνει να κάνει μία τελική! Διότι, πολύ απλά αποτελεί σπάνιο φαινόμενο! Κι όσο αυτό δεν αλλάζει θα περιμένει ο Ολυμπιακός να πάει μέσα η κεφαλιά του Ελ Κααμπί…
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr