«Σωματικά και ψυχικά εξαντλημένος ο Εμμανουέλ Μακρόν», γράφει η Le Monde. «Μετεκλογική κατάθλιψη» διακρίνει η εφημερίδα Le Point στην πρόσφατη συμπεριφορά του Γάλλου προέδρου, ο οποίος σύμφωνα με το άρθρο «έχασε την ενέργειά του, το νεύρο και τη διαύγειά του».
Blogs
Νεφέλη Λυγερού
Σε άρθρο του στους New York Times, ο νομπελίστας οιικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν αναφέρεται στις ρωσικές αυταπάτες για έναν στρατιωτικό “περίπατο”. Πράγματι, το ότι ο πρόεδρος Πούτιν και οι Ρώσοι στρατηγοί σχεδίασαν λάθος την εισβολή στην Ουκρανία δεν χρειάζεται απόδειξη.
Όσο αστείος ήταν ο Κώστας Βουτσάς και η χαρακτηριστική ατάκα του «έχω και κότερο. Πάμε μία βόλτα;» άλλο τόσο κρύα είναι η ακαδημαική αυτο-αποθέωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου
Κατά τον Τζο Μπάϊντεν, ο Ρώσος πρόεδρος δεν έχει ψυχή. «Του είπα, κοιτάζω τα μάτια σας και νομίζω ότι δεν έχετε ψυχή». Κατά τον Τζορτζ Μπους, ο Βλαντιμίρ Πούτιν ξεχειλίζει από ψυχή. «Κοίταξα τον άνδρα αυτόν κατάματα. Ήμουν σε θέση να δω την ψυχή του».
Πολλοί οι χαρακτηρισμοί που θα μπορούσε κανείς να υιοθετήσει για όσους ενεπλάκησαν στη δολοφονική επίθεση κατά τη διάρκεια της οποίας έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Άλκης Καμπανός. Αμέτρητα υβριστικά επίθετα, το ένα χειρότερο από το άλλο, και πάλι το σάλιο του θα έχανε... Αυτά τα δύο, όμως, έχουν κολλήσει και δεν λένε να σταματήσουν να στροβιλίζονται στο μυαλό μου.
Αρκεί να φέρει κανείς στο νου του μια σχέση. Ένα ρομάντσο που ξεκινάει με τους καλύτερους οιωνούς και καταλήγει να θυμίζει σαιξπηρική τραγωδία. “Όθελλος” και λίγα λέμε… Κάπως έτσι εξελίχθηκε και αυτή η κακοκαιρία και ας είμαστε ακόμα στην αρχή του δεύτερου 24ωρου. Ο Θεός να βάλει το χέρι του…
Κανείς δεν δικαιούται να υποβαθμίσει τη σημασία της αυτοβελτίωσης.
Το μεγαλύτερο τέρας σε αυτή τη ζωή είναι ο άνθρωπος. Τί είναι, όμως, αυτό που τον μετατρέπει σε απάνθρωπο; Μεγάλη κουβέντα, ειδικά αν καταπιαστούμε με την εννοιολογική προσέγγιση του όρου «κακός»
Υπάρχουν κάποιοι τίτλοι που είναι λες και σε αρπάζουν από τα μαλλιά. Δεν μπορείς να τους διαφύγεις. Ένας τέτοιος ήταν αυτός που συνάντησα στο Διαδίκτυο και συνόδευε το βίντεο με ένα 6χρονο αγόρι από την Αγγλία. «Κανείς δεν μ’ αγαπάει»
Τον Τάσο Ξιαρχό δεν τον γνωρίζω. Ούτε τη δουλειά του. Αυτό δεν λέει πολλά, καθώς κινείται σε έναν χώρο που δεν παρακολουθώ ιδιαίτερα. Θυμάμαι, όμως, να τον αντικρύζω για πρώτη φορά την περίοδο της έξαρσης του ελληνικού Metoo. Αν με ρωτήσει κανείς ποιός ακριβώς ήταν ο ρόλος του και πάλι δεν έχω σαφή εικόνα. Γνώριζε κάποιους από τους φερόμενους τότε ως θύτες; Είχε εξομολογηθεί τη δική του προσωπική εμπειρία εκφοβισμού και μπούλινγκ; Κάτι τέτοιο...
25 Οκτωβρίου. 12:04. Λιτό ανακοινωθέν από το Νοσοκομείο Ευαγγελισμός. «Σήμερα στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός απεβίωσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά μετά από πολυετή μάχη και παρά τις προσπάθειες των θεραπόντων γιατρών». Είχε προηγηθεί ο αντίλαλος των κακών μαντάτων. «Κρίσιμη η κατάσταση». Τί κανει νιάου, νιάου στα κεραμίδια; Και, όμως, και πάλι σφυρίζαμε αδιάφοροι…
Ο Μίκης Θεοδωράκης συνδύασε το μουσικό ταλέντο με την πολιτική δράση, βάζοντας τα θεμέλια για μία «μαχόμενη κουλτούρα», όπως ο ίδιος την είχε ονομάσει
Ο Ντόναλντ Ράμσφελντ πέθανε σε ηλικία 88 ετών. Εκτός από πλήρης ημερών, έφυγε και χορτάτος. Και τί δεν έκανε κατά τη διάρκεια της ζωής του;
Ο έκτος μήνας του χρόνου σηματοδοτεί και επισήμως την έναρξη του καλοκαιριού. Ο Ιούνιος δεν μπήκε με καιρό που θυμίζει καλοκαίρι, εξαιτίας της συννεφιάς και των σποραδικών βροχών, αλλά με την Αφροδίτη Λατινοπούλου να φιγουράρει ως κορυφαίο hashtag του Twitter και να αποτελεί το βασικό θέμα συζήτησης των εγχώριων social media και της δημόσιας σφαίρας εν γένει.
«Καλό το κλίμα!» «Ειλικρινής ανταλλαγή απόψεων». Ούτε λίγο, ούτε πολύ, αυτές ήταν οι φράσεις, με τις οποίες επιχειρήθηκε η πρώτη αποτίμηση της επίσκεψης του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών. Ειδικά, τα τουρκικά Μέσα έσπευσαν –με χλιαρές η αλήθεια είναι ανταποκρίσεις– να καπαρώσουν το θετικό πρόσημο.