Το Κορωπί, η τίγρη και ο... καθρέφτης

Πολλές φορές ο δημοσιογράφος έρχεται αντιμέτωπος με δύσκολες καταστάσεις, κάθε φορά όμως που αντιμετωπίζει μία κατάσταση με πολύ  βία, αίμα,συναισθήματα έντονα, παιδιά θύματα  των   καταστάσεων αναρωτιέται  πόσο τελικά αυτός ο κόσμος τον τρομάζει, αν και θεωρητικά είναι "μαθημένος" στα δύσκολα.

Ένα έγκλημα που αυτή την εβδομάδα σόκαρε την κλειστή κοινωνία του Κορωπίου, αλλά και τους λοιπούς Έλληνες, σε κάνει πραγματικά  να φοβηθείς  για τα κρυμμένα συναισθήματα που μπορούν να γίνουν εφιάλτης και να προκαλέσουν πόνο!   Ένας 41χρονος άντρας,  αποφάσισε -όπως ένα μεγάλο ποσοστό αντρών (ό,τι ακούγεται από... διηγήσεις)- να αποκτήσει γκόμενα (έτσι είπε αρχικά). Στην αρχή όλα είναι μαγικά... ερωτικά  και το "δεν πρέπει"  πνίγεται στα φιλιά των εραστών.

Στην πορεία  όμως όλα αρχίζουν να δυσκολεύουν και το απαγορευμένο   πρέπει να αρχίσει να ξεκαθαρίζει.. Και τότε τι;

Ο άνθρωπος που αναλαμβάνει τις ευθύνες των συναισθημάτων του ξεκαθαρίζει  τη δύσκολη κατάσταση. Είτε προχωράει στη διάδοχη κατάσταση, είτε επιστρέφει στην προηγούμενη, αν βέβαια ο πληγωμένος σύντροφος δεχθεί τον "άπιστο" πίσω . Όταν όμως κάποιος αποφασίζει να το έχει "δίπορτο" -και τρίπορτο πιθανόν-  δοκιμάζοντας τα όρια του "τριγώνου" κάθε μέρα που περνάει,  τότε οι συνέπειες δεν είναι πάντα ελεγχόμενες. Και κάποιες φορές γίνονται καταστροφικές  τόσο, που οδηγούν κάποιους στο χώμα και κάποιους στη φυλακή, όπως λέει και ο μέγαλος λαϊκός Τσιτσάνης.

Και αυτός ο κόσμος τρομάζει καθώς όλοι... αριστερά, δεξιά έχουν ακούσει για άλυτα τρίγωνα  (πιθανόν να έχουν συμμετάσχει κιόλας... λέμε τώρα). Αλλά πιθανόν οι περισσότεροι πιστεύουν ότι σε αυτούς δεν θα συμβεί τίποτα περίεργο, τίποτα κακό.

Και  κακό δεν είναι μόνο η βία και ο θάνατος, είναι και τα πληγωμένα παιδιά  που δεν φταίνε σε τίποτα, οι πληγωμένες ψυχές όλων των πρωταγωνιστών, τα ψέματα και ο ξεπεσμός των συναισθημάτων. Όταν λοιπόν ο καθένας από μας την επόμενη φορά κάτσει  απέναντι στον καθρέφτη του, καλό θα είναι να σκεφτεί αν αντιμετωπίζει με θάρρος και ξεκάθαρα τα συναισθήματά του και αναλαμβάνει και τις ευθύνες... αυτών. Σίγουρα δεν είναι το μεγαλύτερο ποσοστό  των ανθρώπων εν δυνάμει δολοφόνοι και εννοείται ότι δεν υπαρχει καμία, μα καμία,  δικαιολογία στην αφαίρεση ζωής, όμως γνωρίζουμε όλοι τα όρια των συναισθημάτων των δικών μας, των φίλων μας, των εραστών μας, των γνωστών μας;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr