Έλαμψαν τα "ασημικά" του Ολυμπιακού στην πρώτη - και θεαματική - νίκη του στο Γιουρόπα Λιγκ
nikolakopoulos1

Κώστας Νικολακόπουλος

Έλαμψαν τα "ασημικά" του Ολυμπιακού στην πρώτη - και θεαματική - νίκη του στο Γιουρόπα Λιγκ

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ γκολτζής Ελ Κααμπί είχε υπογράψει την αμέσως προηγούμενη νίκη του Ολυμπιακού στην Ευρώπη, το ιστορικό 1-0 επί της Φιορεντίνα στον τελικό του Κόνφερενς Λιγκ, ο ίδιος υπέγραψε και την χθεσινή, το θεαματικό 3-0 επί της Μπράγκα.

ΑΞΙΖΕΙ, όμως, να σταθούμε και στον έτερο χθεσινό σκόρερ, τον Έσε, αλλά και στον Τζολάκη, που αντικειμενικά αποτελούν τα δύο σημαντικότερα περιουσιακά στοιχεία του Ολυμπιακού. Για τον Έσε, άλλωστε, υπήρχαν προσφορές μέσα στο καλοκαίρι που έφτασαν τα 18 εκατομμύρια Ευρώ, με τον Μαρινάκη να μην τις ακούει. Ο δε Τζολάκης πριν υπογράψει την ανανέωση του συμβολαίου του με το σύλλογο είχε πολιορκηθεί από κλαμπ μεγάλων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d4megpnyc0rl)


ΤΑ "ΑΣΗΜΙΚΑ" του Ολυμπιακού έλαμψαν στην πρώτη νίκη της ομάδας τους στο Γιουρόπα Λιγκ!

Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ του 23χρονου Έσε ήταν με μία λέξη, συγκλονιστική! Ένας κεντρικός χαφ που πραγματικά τα έκανε όλα, με αποκορύφωμα το καθοριστικό δεύτερο γκολ, με το οποίο οι «ερυθρόλευκοι» κλείδωσαν το τρίποντο. Ένα γκολ στο οποίο πρέπει να εστιάσουμε αφενός μεν στο εκπληκτικό σπριντ που έκανε για να βρεθεί σαν τρέιλερ στη φάση, αφετέρου δε στην άψογη εκτέλεση, αφού αυτά τα «σκαστά» σουτ δεν μπορεί να τα βγάλει κανείς γκολκίπερ.

Hese2
Κλείσιμο


Ο ΑΡΓΕΝΤΙΝΟΣ (με την χρηματιστηριακή αξία των 12 εκ. Ευρώ) είχε κι άλλο επικίνδυνο σουτ, έκλεψε τουλάχιστον έξι !() μπάλες, ανέκτησε κι άλλες τρεις, έκοψε και ξαναέκοψε, σταμάτησε επιθέσεις και αντεπιθέσεις, είχε κρίσιμες επεμβάσεις στην άμυνα παίζοντας εντυπωσιακά το ρόλο και του τρίτου στόπερ, είχε δύο τάκλιν σαν «καμικάζι», έπαιξε κάθετα σε δημιουργία ευκαιρίας και θα μπορούσε να σκοράρει κι άλλη φορά, εάν ο Ελ Κααμπί προς το τέλος του γυρνούσε μία πάσα μετά από άλλο ένα κλέψιμο της μπάλας από τον Έσε! Ναι, έκανε και πέντε-έξι λάθος σε πάσες, αλλά με τα χιλιόμετρα που έτρεξε, θα ήταν αδύνατο να μην χάσει και κάποιες φορές την μπάλα.

Ο 22ΧΡΟΝΟΣ Τζολάκης, από την πλευρά του, ήταν ο φύλακας άγγελος της εστίας του Ολυμπιακού! Σε τρεις περιπτώσεις που χρειάστηκε να επέμβει ενήργησε με τον καλύτερο τρόπο.

Tzolakis


ΜΕ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ στο 0-0, πρώτα νίκησε σε τετ α τετ τον Γκόρμπι με τρομακτικά έγκαιρη, δυναμική κι αποτελεσματική έξοδο και στη συνέχεια απέκρουσε εκπληκτικά με το ένα χέρι το φαρμακερό σουτ του Ρικάρντο Όρτα σε ακόμη πιο επικίνδυνο τετ α τετ. Και σε μία τρίτη περίπτωση, με το σκορ πια στο 0-0, διόρθωσε ένα δικό του λάθος (βλέπε κακό διώξιμο της μπάλας με τα πόδια), βγαίνοντας και διώχνοντας προ του Μπρούμα σε ένα τρίτο τετ α τετ!

ΣΕ ΑΥΤΗ την τελευταία περίπτωση ο Τζολάκης είχε και την συμπαράσταση του αμυντικού βράχου Κάρμο, καθώς στην εξέλιξη της φάσης ο Πορτογάλος χρειάστηκε να διώξει με κεφαλιά επί της γραμμής της εστίας το πλασέ του Ρικάρντο Όρτα (πάλι)! Είναι αυτό που λέμε ότι είχε και την τύχη του καλού γκολκίπερ χθες ο Τζολάκης, αφού και στα πρώτα λεπτά σε άλλο δικό του κακό διώξιμο της μπάλας με σουτ βρέθηκε σε θέση βολής ο Μπρούμα, αλλά αστόχησε...

ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ λοιπόν είναι ότι ο νεαρός «άσος» βελτιώνεται διαρκώς, όπως έδειξε στα πιο δύσκολα κομμάτια για έναν τερματοφύλακα, τα τετ α τετ και τις εξόδους για ψηλές σέντρες (όπου ήταν άψογος), όμως πρέπει να «φτιάξει» ακόμη περισσότερο το παιχνίδι με τα πόδια, το πως μεταφέρει την μπάλα από την περιοχή του πίσω στο γήπεδο, καθώς χθες είχε άλλες δύο κακές τέτοιες επιλογές, άρα τέσσερις συνολικά-υπερβολικά μεγάλο το νούμερο για ευρωπαϊκό παιχνίδι, έστω και αν άλλες δύο τέτοιες πάσες του στον Ελ Κααμπί και τον Μασούρα ήταν πολύ καλές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ