Δεν θα βρίσκουν ταξί να φύγουν!

Για μία ακόμη φορά η κυβέρνηση μας εξέπληξε ξεπερνώντας τον εαυτό της στο ζήτημα που η ίδια προκάλεσε με τους ιδιοκτήτες ταξί.  

Έχουν δίκιο οι ιδιοκτήτες ταξί στην αντιπαράθεσή τους με την κυβέρνηση; Έχουν, γιατί η κυβέρνηση τους κορόιδεψε αναίσχυντα.

Είναι δικαίωμα τους να απεργούν; Φυσικά είναι. Με την απεργία στερούν την υπηρεσία τους από τους πολίτες που την χρειάζονται και ασκούν πίεση...

Για μία ακόμη φορά η κυβέρνηση μας εξέπληξε ξεπερνώντας τον εαυτό της στο ζήτημα που η ίδια προκάλεσε με τους ιδιοκτήτες ταξί.  

Έχουν δίκιο οι ιδιοκτήτες ταξί στην αντιπαράθεσή τους με την κυβέρνηση; Έχουν, γιατί η κυβέρνηση τους κορόιδεψε αναίσχυντα.

Είναι δικαίωμα τους να απεργούν; Φυσικά είναι. Με την απεργία στερούν την υπηρεσία τους από τους πολίτες που την χρειάζονται και ασκούν πίεση.

Είναι δικαίωμά τους να κλείνουν δρόμους, λιμάνια και αεροδρόμια προκαλώντας απίστευτη ταλαιπωρία στο κοινωνικό σύνολο, στους τουρίστες αλλά και στους έλληνες επαγγελματίες και να κάνουν ζημιά στην οικονομία και συνολικά στην χώρα; Φυσικά και δεν είναι δικαίωμά τους. Ο αποκλεισμός των λιμανιών και των αεροδρομίων είναι απαράδεκτος και καταδικαστέος. Η δε ενέργειά τους δείχνει την κακή νοοτροπία ενός κλάδου που έχει αποθρασυνθεί και κατά την δική του αργκό «πουλάει τσαμπουκά» σε κάθε ευκαιρία.

Επόμενο ερώτημα: ποιος έχει την αρμοδιότητα και την υποχρέωση να διασφαλίσει την κίνηση στους δρόμους, την ομαλή λειτουργία του τουρισμού και να προστατεύσει τους τουρίστες που θέλουν να κάνουν διακοπές και να απολαύσουν την χώρα που επισκέπτονται αλλά και τους επαγγελματίες που περιμένουν να βγάλουν κανένα ευρώ εν μέσω κρίσης;

Εδώ οι απαντήσεις ποικίλλουν. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, η υποχρέωση της διασφάλισης του κοινωνικού συνόλου ανήκει στους ιδιοκτήτες ταξί! Ο κάθε ταρίφας δηλαδή –κατά την άποψη της κυβέρνησης- που οδηγεί με το ένα χέρι και δεν ανάβει φλας για να μην χρησιμοποιήσει το άλλο το οποίο έχει «χαλαρά» έξω από το παράθυρο οφείλει να έχει συνείδηση προστασίας του κοινωνικού συνόλου…
 
Μόνο που οι πολίτες στις εκλογές δεν ψήφισαν τους ιδιοκτήτες ταξί αλλά την κυβέρνηση. Το πώς θα διαχειριστεί την υπόθεση είναι δικό της θέμα, όχι της κοινωνίας.   

Η κυβέρνηση είναι τριπλά καταδικαστέα: Πρώτον γιατί δεν τήρησε την συμφωνία με τους ιδιοκτήτες ταξί και δημιούργησε το ζήτημα στην πλέον ακατάλληλη εποχή- ακόμη  και ο κ. Γιάννης Ραγκούσης θα έπρεπε να το έχει καταλάβει. Δεύτερον, γιατί δεν απέτρεψε τον αποκλεισμό δρόμων λιμανιών και αεροδρομίων αφήνοντας να προκληθεί ζημιά στην οικονομία και στην εικόνα της χώρας. Τρίτον, γιατί με περισσή επιτηδειότητα προσπαθεί να προκαλέσει κοινωνικό αυτοματισμό, να στρέψει την κοινωνία εναντίον των ταξιτζήδων για να μεταθέσει τις δικές της αποκλειστικές ευθύνες.

Κάνει και κάτι άλλο ανέντιμο η κυβέρνηση: κατηγορεί τη ΝΔ για να αποπροσανατολίσει μέσα από έναν κομματικό σκυλοκαυγά – σε μία εποχή μάλιστα που ζητά την συναίνεση της αντιπολίτευσης για το μείζον θέμα της οικονομίας.

Το τελικό ερώτημα είναι γιατί τα κάνει αυτά η κυβέρνηση; Ο ιταλός συγγραφέας Carlo Cipolla σε ένα εγχειρίδιο για την βλακεία λέει ότι βλακεία είναι να προκαλείς κακό σε έναν ή περισσότερους αποδέκτες των ενεργειών σου χωρίς να έχεις κανένα όφελος και πολύ περισσότερο όταν υφίστασαι ζημιά και ο ίδιος…
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr