Πανέλληνες αντισταθείτε στα εμβόλια και στην αξιολόγηση!

Δάσκαλοι και καθηγητές των δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων (Δημοτικών, Γυμνασίων, Λυκείων, Ειδικής Εκπαίδευσης κλπ.) έκαναν απεργία για να μην περνάει το έργο τους από αξιολόγηση, καθώς και των σχολικών μονάδων όπου εργάζονται. Επίσης, έχουν ταχθεί εναντίον της τηλεκπαίδευσης, ακόμη και εκεί όπου δεν μπορεί να γίνει αλλιώς η εκπαίδευση. Πουθενά. Είναι μάλιστα αποφασισμένοι να υπερασπιστούν αυτά τα δικαιώματά τους με οποιονδήποτε τρόπο

Το είπαν και το διακήρυξαν οι εκπρόσωποί τους και οι ντουντούκες και στις διαδηλώσεις που έκαναν τις προηγούμενες ημέρες!…

Πρόκειται για άκρως εκπαιδευτική και επαναστατική πράξη, που αφορά όχι μόνον τον τομέα της Παιδείας, αλλά ολόκληρη την κοινωνία. Για σκεφτείτε το. Αν επιτύχουν αυτόν τον στόχο οι πεφωτισμένοι εκπαιδευτικοί, γιατί δεν θα τον θέσουν και με τους αγώνες τους θα τον πετύχουν και οι υπόλοιποι υπάλληλοι του κράτους, του Δημοσίου όπως λέμε στην Ελλάδα;

Κι αν τον επιτύχουν τον στόχο οι υπάλληλοι του δημόσιου τομέα, γιατί να μην τον επιτύχουν και οι υπάλληλοι του ιδιωτικού τομέα και των εταιρειών; Έτσι η αξιολόγηση θα καταργηθεί σε όλη την κοινωνία και η επιλογή των προϊσταμένων, διευθυντών και υποδιευθυντών κλπ. θα γίνεται είτε με κλήρωση, είτε θα την κάνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και μισθωτοί του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Θα κάνουν λόγου χάριν συνελεύσεις στα σχολεία, στα υπουργεία, στις εταιρείες, στα μουσεία, στα νοσοκομεία, στα δικαστήρια, στους στρατώνες, στις ναυτικές και στις αεροπορικές βάσεις, στα πανεπιστήμια, στα πυρηνικά και στα βιοχημικά εργαστήρια κλπ. για να επιλέξουν τους επικεφαλής τους στρατηγούς, αεροπόρους, πυρηνικούς επιστήμονες κλπ. οι φαντάροι, οι γραφειοκράτες, οι φοιτητές και οι μαθητές. Φυσικά θα υπάρξουν φιλόδοξοι άνθρωποι, υποψήφιοι που για το κοινό καλό θα θυσιαστούν:

- Εγώ θα διπλασιάσω το μισθό σας, θα λέει ο ένας
- Εγώ θα διπλασιάσω το μισθό σας, αλλά θα κόψω στο μισό και τις ώρες εργασίας, θα λέει ο άλλος.
- Σαχλαμάρες, θα λέει ο τρίτος. Εγώ θα σας δώσω το δικαίωμα να ορίζετε εσείς οι ίδιοι το μισθό σας και τις ώρες διδασκαλίας ή εργασίας σας, κατά το κέφι και την όρεξή σας.
- Εγώ, θα λέει ο υπερεπαναστάτης, θα καταργήσω όλες τις ώρες εργασίας και διδασκαλίας, αλλά θα ορίζετε μόνοι το μισθό σας. Έτσι θα μπορείτε να πηγαίνετε στην παραλία για ούζα και γκόμενες.
- Εγώ θα σας φέρω και γκόμενες θα λέει ο υπερβολικός!

Ευτυχώς τώρα τελευταία την απαίτηση και τις εκδηλώσεις για μη αξιολόγηση των εκπαιδευτικών καλύπτει και η ΑΔΕΔΥ. Έτσι το αίτημα για μη αξιολόγηση γίνεται ουσιαστικά αίτημα όλων των δημοσίων υπαλλήλων. Εξάλλου παλιότερα την ίδια απαίτηση είχαν και άλλοι κλάδοι των δημοσίων υπαλλήλων, όπως οι εφοριακοί, οι υγειονομικοί που θέλουν να δουλεύουν χωρίς να εμβολιαστούν κι ας κολλάνε COVID-19 τους ασθενείς και τους σκοτώνουν κλπ. Νομίζω ότι το αίτημα να μην αξιολογούνται οι εκπαιδευτικοί είναι της ίδιας επαναστατικής ποιότητας με το αίτημα των ανεμβολίαστων υγειονομικών να σκοτώνουν τους ασθενείς τους. Κι αυτοί οι υγειονομικοί να μην τους αξιολογούν θέλουν κι ας έχουν κολλήσει κορωνοϊό.

Νομίζω ότι το ίδιο δικαίωμα πρέπει να έχουν και οι συγκοινωνιακοί, δηλαδή οι οδηγοί λεωφορείων, τρένων, αεροπλάνων, πλοίων και πυραύλων: δεν πρέπει να αξιολογούνται. Να μπορούν επιτέλους να τρακάρουν ελεύθερα, να πατάνε πεζούς στις διαβάσεις και στα πεζοδρόμια, να εκτροχιάζουν τα τρένα, να βυθίζουν τα πλοία με τους επιβάτες μαζί και να σώζονται οι ίδιοι, ακόμη και οι εκτοξευτές πυραύλων να τους ρίχνουν όπου θέλουν, πάνω σε σπίτια και ανθρώπους της χώρας μας ή γειτονικών χωρών. Γιατί, οι αναρχικοί, οι αντεξουσιαστές και τα φρικιά σπάζανε και καταστρέφανε μαγαζιά και καίγανε ανθρώπους και δεν δικάστηκαν ποτέ, ούτε πιάστηκαν, ούτε ανακρίθηκαν ποτέ; Καλύτεροι είναι αυτοί από τους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνδικαλιστές που δεν θέλουν αξιολόγηση;

Κανονικά οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν πρέπει να πληρώνουν φόρους, διόδια, ΔΕΗ, ΟΤΕ, Ύδρευση και Αποχέτευση, εισφορές για τη σύνταξη και την προστασία της υγείας τους και των οικογενειών τους. Πρέπει μόνο να εισπράττουν και να διορίζουν μόνοι τους τους διευθυντές, υποδιευθυντές και προϊσταμένους, αρχίζοντας από τον εαυτό τους και τους κοντινούς τους, συγγενείς και φίλους. Και τις γκόμενές τους. Ακόμη στα γήπεδα, στα σινεμά, στα θέατρα, στις συναυλίες κλπ. πρέπει να μπαίνουν τζάμπα κι ανεμβολίαστοι. Τι στο διάολο εξουσία είναι αν δεν έχουν και 50 προνόμια περισσότερα από τους κοινούς θνητούς. Ακόμη και στα πορνεία πρέπει να πηγαίνουν πρώτοι, όπως και στις δημόσιες τουαλέτες. Και φυσικά στα σκυλάδικα. Να μη λείπει κανείς τα βράδια από τα σκυλάδικα. Θυμάστε τι καλά ήταν τότε που με τα πακέτα Ντελόρ χτίσαμε σκυλάδικο στη Συγγρού και το ονομάσαμε πολιτιστικό κέντρο!

Η νέα εθνική λαϊκή κουλτούρα κρατάει από τον Μεσαίωνα του Βυζαντίου και της Τουρκοκρατίας και στηρίζεται από τους πατέρες του Έθνους, της φυλής και της χριστιανοσύνης: Αγαθάγγελο, Κοσμά τον Αιτωλό, Παπουλάκο, Παστίτσιο, Αγία Βαρβάρα του Αιγάλεω, τους μοναχούς της ιεράς μονής Εσφιγμένου, τους παλαιοημερολογίτες, τους ιεχωβάδες και λοιπούς κοσμικούς και ιερωμένους, που περιμένουν να ξυπνήσει ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, για να πάρουμε την Πόλη και την Αγιά Σοφιά. Επίσης ενισχύθηκε από πολιτικούς και αγωνιστές σαν:

- τους Μαυρομιχάληδες που δολοφόνησαν τον Καποδίστρια
- τον Θοδωράκη Γρίβα που έκανε πιο πολλούς πολέμους με τους Έλληνες παρά με τους Τούρκους
- Τον Τζουμπέ, Δημήτρη Βούλγαρη
- Τον (ψευτο)Θόδωρο Δεληγιάννη που θα καταργούσε τους φόρους
- τον βασιλιά Κωνσταντίνο και όσους αφορίσανε τον Ελευθέριο Βενιζέλο
- τον Κονδύλη, τον Πάγκαλο και τον Μεταξά
- τον Ανδρέα Παπανδρέου με τον αραβικό σοσιαλισμό
- το ΚΚΕ, το ΛΑΕ του Ζαχαριάδη και τον κρατικό καπιταλισμό τους
- τον Σώρρα με τα 600 δισ. που θα πλήρωνε τα χρέη των Ελλήνων και της Ελλάδας και ζητιάνευε εικοσάρικα
- τον Καρατζαφέρη, τον ψεκασμένο, τον Βαρουφάκη
- τον Γρίβα της Κύπρου, τον Βελόπουλο, τον Φαήλο και τον Μπογδάνο
- τον Λαφαζάνη, τον Κωνσταντόπουλο
- τον Κωστάκη Καραμανλή που θα επανίδρυε το κράτος και μας φόρτωσε τον πλαστογράφο του έθνους Γ. Αλογοσκούφη
- τον «Θα σκίσω τα Μνημόνια» ή αλλιώς κωλοτούμπα Αλ. Τσίπρα και άλλους πολλούς που θα χρειαζόμουν τόμους για να τους αναφέρω όλους.

Όλοι αυτοί οι αντισυστημικοί συνοδοιπόροι του Ντόναλντ Τραμπ, του Χίτλερ, του Στάλιν, του Μάο κλπ. αντιπροσωπεύουν ένα ποσοστό που κινείται πάνω από το 30% του ελληνικού πληθυσμού και σε περιόδους κρίσης φτάνουν και ξεπερνούν το 60%, θέλουν να μας σώσουν με το ζόρι. Γι΄αυτό αξίζουν να αντιπροσωπεύονται σε κάθε Βουλή και κυβέρνηση με 100 βουλευτές στους 300 και το ένα τρίτο των υπουργών, εκτός από τότε που παίρνουν πλειοψηφία και κάνουν κυβέρνηση. Επιτέλους οι εχθροί της αξιολόγησης, οι εχθροί του εμβολιασμού, οι εχθροί της δημοκρατίας και της ελευθερίας που κατέκτησε ο άνθρωπος ύστερα από 12.000-15.000 χρόνια, οι εχθροί της επιστήμης και της λογοτεχνίας, οι λογοκριτές πρέπει να πάρουν τη θέση που τους ανήκει, πρέπει να πάρουν την εξουσία. Τους αξίζει και τους ανήκει. Δεν καταλαβαίνω γιατί αντιστέκονται οι Έλληνες!

Από την Επανάσταση του 1821 έως σήμερα σ΄ αυτή τη χώρα κατοικούν τρία είδη ανθρώπων, τρία είδη Ελλήνων και οι ενδιάμεσοι κρίκοι ή σύνδεσμοι:

1. Αυτοί που κοιτάνε πίσω, που δεν θέλουν ν΄ αλλάξει τίποτα, που θαυμάζουν οτιδήποτε κι έχουν βολευτεί στα μικρά και μισοσκότεινα καφενεία, μπακάλικα, κουρεία κλπ. Στην παραδοσιακή μιζέρια και στη μετανάστευση των Ελλήνων που στέλνουν επιταγές στους γέρους και στα γυναικόπαιδα κλπ.
2. Αυτοί που κοιτάζουν μπροστά, που θέλουν να φτάσουν στις ανεπτυγμένες χώρες της Ευρώπης, στη Σουηδία, στην Ολλανδία, στη Γαλλία, στη Γερμανία, στη Δανία, στην Ελβετία κλπ. Αυτοί θέλουν να βελτιώσουν την οικονομία, την εκπαίδευση, τη δικαιοσύνη κλπ. για να μη φεύγουν τα παιδιά μετανάστες για να σωθούν οι ίδιοι και να στέλνουν επιταγές για να ψωμίζονται οι γέροι και τα γυναικόπαιδα
3. Αυτοί που στέκονται αμήχανοι και διστακτικοί μπροστά στη σκληρή και συχνά αιματηρή πάλη και αγώνα των πιο πάνω δύο παρατάξεων και μαζί τους και οι καιροσκόποι που ψάχνουν να μαντέψουν τον νικητή για να πάνε εγκαίρως μαζί του. Αυτοί πότε κοιτάζουν πίσω και νοσταλγούν τα παλιά: βασιλιάδες και πατριάρχες χρυσοποίκιλτους με ψεύτικα ή αληθινά διαμάντια στα στέμματά τους και πότε κοιτούν μπροστά και ζηλεύουν τους λαούς που ευημερούν και διαμορφώνουν τον σύγχρονο πολιτισμό και τον πολιτισμό του μέλλοντος με δημοκρατία, ελευθερία και κοινωνική δικαιοσύνη.

Αυτές είναι οι τρεις μεγάλες πολιτικές και κοινωνικές παρατάξεις, τα τρία μεγάλα ρεύματα ιδεών που κινούν τη χώρα πότε προς τα πίσω και την Ανατολή (Ασία) και πότε προς τα εμπρός, τη Δύση και την Ευρώπη. Σ΄ αυτά τα τρία ρεύματα ιδεών και παρατάξεις συμμετέχουν όλες οι τάξεις και τα στρώματα: τόσο οι πλούσιοι καπιταλιστές όσο και τα μεσαία στρώματα και οι εργαζόμενοι. Εξάλλου, ο Carlo M. Cipolla το είπε καθαρά: Οι ηλίθιοι υπάρχουν στα ίδια ποσοστά τόσο στα ανώτερα μορφωμένα στρώματα όσο και στα μεσαία και στα κατώτερα! Γι΄ αυτό και οι Έλληνες μέσα σε 200 χρόνια έκαναν 7 εμφύλιους πολέμους και 5 χρεοκοπίες.



Ο Θάνος Παπαδόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr