Αν θέλω ΕΡΤ πληρώνω ΕΡΤ

Αν είμαστε ακόμη ζωντανοί, αμέσως μετά του Αγίου Πνεύματος, να τεθεί  επί τάπητος το μέγα θέμα της ΕΜΥ. Αντε τι, μόνο η ΕΡΤ και ξεμπερδέψαμε με το αν θα πέσει, πότε και από ποιον  η κυβέρνηση;

Προσωπικά η ΕΜΥ  μου φαίνεται πολύ «δεξιά», και «μνημονιακή» γιατί αν προσέξετε τους χάρτες όλα τα βαρομετρικά τα δείχνουν να έρχονται από Δυσμάς προς Ανατολάς. Τι θέλουν να μας πουν δηλαδή; Το «ανήκομεν στη Δύση»; Ότι πνέει ούριος άνεμος αποκλειστικά απ’ την Ε.Ε και μόνο; Ναι ξέρω υπάρχουν κι άλλα σοβαρότατα ζητήματα που πρέπει να καταλήξουν οι πολιτικοί αρχηγοί για να μας πουν αν θα ‘χουμε κυβέρνηση ή όχι: Το κρατικό θέατρο Καλαμάτας μπας κι έχει αλωθεί από Σαμαρικούς; Με τον Οργανισμό Εκχέρσωσης Χορτιάτη έχει ψάξει ο Βενιζέλος τι συμβαίνει; Μπας κι έχει παπανδρεικά ζιζάνια μεσ’ τον πολιτικό «κήπο» του. Και για να μην ξεχνιόμαστε, πως και γιατί θα γιορτάσουμε σαν κράτος το του Αγίου Πνεύματος, προσβάλλοντας βάναυσα άλλες θρησκευτικές μειονότητες; θα περίμενα απ’ την ΔΗΜΑΡ, και ειδικά απ’ την κυρία Ρεπούση να καταγγείλει τον προφανή ελληνορθόδοξο ΡΑΤΣΙΣΜΟ κατά των αλλόθρησκων αλλοδαπών, και να απαιτήσει να καταργηθεί αυτό το τριήμερο! (όποιος τολμά, ιδού τέτοια θεσμικά!)

Γνωρίζω πολύ καλά, και δυστυχώς το σιγουρεύτηκε κι η Ευρώπη για μια ακόμη φορά ότι είμαστε για κλάματα! Με τα νούμερα του προϋπολογισμού να αλλάζουν εικόνα πιο πολλές φορές κι απ’ τους συντελεστές του YOUR FACE SOUNDS FAMILIAR, με κίνδυνο να εκτροχιασθεί το όλο πρόγραμμα μας, η χώρα «σφάχθηκε» δύο βδομάδες για ένα ελάσσον, μην πω έσχατο ζήτημα, την ΕΡΤ. Φθάσαμε στο σημείο να πέσει η κυβέρνηση, ανταλλάχθηκαν βαριές κουβέντες, κλονίσθηκε η εμπιστοσύνη όλων προς όλους και κυρίως την τελευταίων ξένων που μας στηρίζουν προς εμάς, κι όλα αυτά γιατί; ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ κυριολεκτικά. Δεν εννοώ ότι η ΕΡΤ και οι ζωές των ανθρώπων που καλώς η κακώς βρέθηκαν να δουλεύουν εκεί, είναι «ένα τίποτα» προς θεού. Αλλά είτε κλείσει άμεσα και προχθές, είτε προσωρινά είτε ποτέ των ποτών, δεν είναι αυτό το αποφασιστικό σημείο τομής για να σωθούμε (Μας κουράζουν και μας απογοητεύουν αφάνταστα οι πολιτικοί αρχηγοί με τα νέα-και πιο νέα-ραντεβού! ΤΕΛΕΙΩΝΕΤΕ. Είναι γελοίο δεν το καταλαβαίνετε;) Ιδού ας πούμε μια ακόμη απλή λύση. Οποιος πολίτης ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΕΡΤ, να ενημερώσει την ΔΕΗ, απ’ όπου εισπράττεται και το άλλο χαράτσι, το… «κακό»!!! Κι όποιος δεν θέλει να του την κόβουν όπως κόβουν και το ρεύμα. Να γίνει και με την κρατική T.V δηλαδή, ότι γίνεται με την NOVA, τον ΟΤΕ T.V κλπ, αλλά O.k πολύ πιο φθηνά! Ένα ευρώ; Δυο; Πέντε τον μήνα. Μ’ αυτά να κάνουν τον προϋπολογισμό τους αφού παριστάνουν ψευδώς και τους «αυτοδύναμους». ΑΠΛΑ πράγματα! Κι μ’ όσα εισπράττουν να ‘χουν να πορεύονται! Αν μάλιστα τους περισσεύουν να προσλάβουν άλλους 2.500 «κηφήνες» η «αδάμαντες», (τρέχα γύρευε πώς να τους ξεχωρίσεις τέτοια ώρα-τέτοια λόγια), με γεια τους και χαρά τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr