Copy- Paste
Θοδωρής Τσίκας

Θοδωρής Τσίκας

Copy- Paste

Ειλικρινά δεν ξέρω αν είναι καλύτερα που ο της Παιδείας κ. Φίλης έκοψε τις εξετάσεις σε ουκ ολίγα μαθήματα και άφησε μόνον τέσσερα στα οποία οι βλαστοί μας θα εξετάζονται στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς.

Ισως για τα παιδιά να είναι πολύ καλύτερα να αποτινάξουν τον βραχνά της παπαγαλίας (κακά τα ψέμματα στα περισσότερα των μαθημάτων έτσι γινόταν) και να μάθουν να σκέφτονται πιο δημιουργικά.

Εκείνο που μου κάνει εντύπωση είναι η ανάσυρση μιας παλιάς διάταξης με βάση την οποία οι μαθητές απαγορεύεται να φέρουν στο σχολείο κινητά τηλέφωνα και tablets. 
Σωστό εν μέρει καθώς δεν γίνεται ο καθηγητής να παραδίδει μάθημα και τα παιδιά να σερφάρουν στο Facebook. 
Κλείσιμο

Κάπως ετσι όμως ενοχοποιείται μια τεχνολογία η όποια στο σχολείο που επαγγέλεται ο κ. Φίλης θα έπρεπε να είναι   η πρώτη αλλαγή που θα έκανε. 

Όταν σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο τα βιβλία έχουν σχεδόν καταργηθεί, όταν στα σχολεία όλου του κόσμου τα παιδιά πάνε στο σχολείο με ένα tablet στην τσάντα, εδώ καταργούμε την προσευχή, τσακωνόμαστε για το πώς θα λέγονται τα θρησκευτικά, ψάχνουμε να βρούμε πώς θα εξετάζονται οι μαθητές.

Οχι δεν είναι αυτή η Παιδεία του 21ου αιώνα.
Στην εποχή που ο χειριστής ενός airbus απλά χρειάζεται ένα tablet για να πετάξει το θηρίο, δεν μπορεί οι μαθητές μας να έχουν ορθοπεδικά προβλήματα κουβαλώντας στην πλάτη μια τσάντα πιο βαριά και από τους ίδιους. 

Και αν θέλετε δεν χρειάζονται εξετάσεις ούτε σε τέσσερα μαθήματα. 
Μια σύγχρονη θεώρηση χρειάζεται και αν δεν την ξέρουν πώς είναι ας αντιγράψουν αυτά που ισχύουν σε άλλες χώρες. 

Κάποιες φορές το... copy-paste δεν είναι κακό. 
Αρκεί να δέχτεις ότι δεν κατέχεις εσύ την απόλυτη αλήθεια και βέβαια να ξεπεράσεις την ιδεοληψία οτι καταργώντας τα θρησκευτικά και τα αρχαία ελληνικά εκσυγχρονίζεις την Παιδεία. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK