Σούπα αρακά με κάρι

Αρωματική σούπα με φρέσκο αρακά, που ανοίγει νόστιμα τα ανοιξιάτικα τραπέζια.

Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο. Προσθέτετε τον αρακά, το κρεμμύδι και την πατάτα και τα σοτάρετε καλά. Ρίχνετε το μοσχοκάρυδο και τον άνηθο, ανακατεύετε και προσθέτετε το ζωμό λαχανικών. Αλατίζετε ελαφρά και αφήνετε βράζετε για τουλάχιστον 30-45 λεπτά.

Τα αφήνετε να χλιαρέψουν και τα χτυπάτε στο μπλέντερ να γίνουν πολτός. Τον περνάτε από ψιλή σήτα για να γίνει βελούδινος και τον ξαναβάζετε στην κατσαρόλα. Ρίχνετε την κρέμα γάλακτος ή το γάλα καρύδας και τον ψιλοκομμένο άνηθο. Ανακατεύετε και διατηρείτε τη σούπα ζεστή.

Όσο βράζει η σούπα, σε άλλη κατσαρόλα βράζετε τα καρότα μέσα σε λίγο νερό ( ίσα ίσα να σκεπαστούν) μαζί με λίγο αλάτι και το κάρι. Μόλις τα καρότα μαλακώσουν καλά τα περνάτε και αυτά από το μπλέντερ να γίνουν πολτός.

Σερβίρετε τη σούπα σε βαθιά πιάτα δημιουργώντας από πάνω κηλίδες από το βελουτέ καρότου με ένα μικρό κουτάλι.

Δείτε αναλυτικά τη συνταγή και τις αναλογίες των υλικών στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr