Τα απόλυτα γλυκά ταψιού που αγαπάει πολύ το ελληνικό τραπέζι μάς συστήνονται στην κλασική εκδοχή τους αποκαλύπτοντας όμως και μερικές άλλες, εξίσου γευστικές εκδοχές τους. Οι σεφ του Olivemagazine.gr σε μεγάλα -και γλυκά- κέφια!
Το γαλακτομπούρεκο είναι ένα παραδοσιακό σιροπιαστό γλυκό ταψιού, που αποτελείται κυρίως από φύλλο και κρέμα. Υπάρχουν διάφορες συνταγές και τρόποι παρασκευής, καθώς και μεγέθη κομματιών. Η κρέμα μπορεί να έχει άρωμα λεμόνι ή βανίλια, ενώ το σιρόπι παρασκευάζεται από ζάχαρη και νερό. Το όνομά του προκύπτει από την ελληνική λέξη γάλα και την τουρκική bourek που σημαίνει πίτα.
Κλασικό γαλακτομπούρεκο
Παρά τις αμαρτωλές θερμίδες του, επιμένουμε να αγαπάμε αυτό το κλασικό ελληνικό γλυκό και να το απολαμβάνουμε όλο το χρόνο. Όταν μάλιστα τρώγεται χλιαρό είναι το ευ της γεύσης! Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ