Biltong το αφρικάνικο

Σερβίρετε το σε φρεσκοφρυγανισμένο ψωμάκι με βούτυρο και μια υποψία σκόρδου.

Βάζετε τις φέτες του κρέατος σε ένα μπολ, περιχύνετε με το ξίδι και τις μαρινάρετε για 30 λεπτά. Σε ένα μπολάκι ανακατεύετε το πιπέρι με τον κόλιανδρο και σε ένα δεύτερο το αλάτι, τη ζάχαρη και τη σόδα.

Βγάζετε και στραγγίζετε το κρέας από το ξίδι, το οποίο κρατάτε. Πασπαλίζετε το κρέας με το μισό μίγμα μπαχαρικών και τρίβετε με το μίγμα αλατιού μέχρι να κολλήσει όλο στην επιφάνεια. Στρώνετε τις φέτες του κρέατος σε ένα πλαστικό σκεύος και το αφήνετε στο ψυγείο για 4 ώρες.

Βγάζετε τα κομμάτια και τινάζετε να φύγει το πολύ αλάτι. Ξεπλένετε το κρέας με το ξίδι που κρατήσατε (χρησιμοποιείτε επιπλέον ξίδι αν χρειαστεί) και στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας.

Τρίβετε πάνω στο κρέας τα υπόλοιπα μπαχαρικά έτσι ώστε να κολλήσουν και το στεγνώνετε στη σχάρα του φούρνου στους 55οC για 6 ώρες, γυρνώντας τα κομμάτια ανά 1½ ώρα. Μπορείτε να το αφήσετε να στεγνώσει και περαιτέρω, άλλωστε η ιστορία λέει ότι το καλό Biltong είναι σαν τις σόλες από τα παλιά παπούτσια.

Δείτε αναλυτικά τη συνταγή και τις αναλογίες των υλικών στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr