6 νόστιμοι τρόποι να μαγειρέψετε σπαράγγια
26.04.2022
15:00
Προτείνουμε 6 συνταγές που επιβεβαιώνουν ότι τα σπαράγγια εκτός από υψηλή διατροφική αξία, είναι και εξαιρετικής νοστιμιάς.
Έχουν ελάχιστες θερμίδες, η καλλιέργειά τους δεν περιλαμβάνει πολλά φυτοφάρμακα και τα αμινοξέα τους προλαμβάνουν το hang over, οπότε θυμηθείτε το την επόμενη φορά που θα βγείτε να τα πιείτε! Ο λόγος για τα σπαράγγια που εκτός από υψηλή διατροφική αξία, είναι και εξαιρετικής νοστιμιάς. Ετοιμάσαμε 6 συνταγές που επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές.
Υπάρχουν πάνω από 100 είδη σπαραγγιών αλλά στην Ευρώπη καταναλώνουμε κυρίως το λευκό, πιο χορταστικό και ελαφρώς πιο έντονο στη γεύση, και το πράσινο, πιο ντελικάτο και με μια ελαφριά επίγευση χλωροφύλλης. Η ελληνική άνοιξη, όμως, μας δίνει πλουσιοπάροχα το άγριο σπαράγγι και τις οβριές ή αβρωνιές, που δεν είναι σπαράγγια αλλά μοιάζουν στη γεύση. Οι ωμές κορυφούλες κάνουν ωραιότατη σαλάτα με λαδολέμονο, λίγο σκόρδο και ψιλοκομμένο μαϊντανό. Οι αβρωνιές πάλι, καλύτερα να μην τρώγονται ωμές, γιατί θεωρούνται τοξικές. Aγαπάει τις ομελέτες και γενικά το αβγό, κυρίως το ποσέ, μπαίνει σε μακαρονάδες και ριζότο, γίνεται βελουτέ και τάρτα. Ελαφρά σοταρισμένο με βούτυρο συνοδεύει κρέατα, πουλερικά ή αλλαντικά. Η καλύτερή του εκδοχή είναι ελαφρά ψημένο στο σχαροτήγανο ή, ακόμη καλύτερα, στα κάρβουνα αλειμμένο με ελαιόλαδο για 2 λεπτά.
Δείτε τις συνταγές στο Olivemagazine.gr
Υπάρχουν πάνω από 100 είδη σπαραγγιών αλλά στην Ευρώπη καταναλώνουμε κυρίως το λευκό, πιο χορταστικό και ελαφρώς πιο έντονο στη γεύση, και το πράσινο, πιο ντελικάτο και με μια ελαφριά επίγευση χλωροφύλλης. Η ελληνική άνοιξη, όμως, μας δίνει πλουσιοπάροχα το άγριο σπαράγγι και τις οβριές ή αβρωνιές, που δεν είναι σπαράγγια αλλά μοιάζουν στη γεύση. Οι ωμές κορυφούλες κάνουν ωραιότατη σαλάτα με λαδολέμονο, λίγο σκόρδο και ψιλοκομμένο μαϊντανό. Οι αβρωνιές πάλι, καλύτερα να μην τρώγονται ωμές, γιατί θεωρούνται τοξικές. Aγαπάει τις ομελέτες και γενικά το αβγό, κυρίως το ποσέ, μπαίνει σε μακαρονάδες και ριζότο, γίνεται βελουτέ και τάρτα. Ελαφρά σοταρισμένο με βούτυρο συνοδεύει κρέατα, πουλερικά ή αλλαντικά. Η καλύτερή του εκδοχή είναι ελαφρά ψημένο στο σχαροτήγανο ή, ακόμη καλύτερα, στα κάρβουνα αλειμμένο με ελαιόλαδο για 2 λεπτά.
Δείτε τις συνταγές στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr