Σαλάτα αγκινάρες με ντοματίνια και κάτι παραπάνω

Θρεπτική και χορταστική σαλάτα με αγκινάρες, που μπορεί να γίνει ιδανική πρόταση για ένα ελαφρύ βραδινό.

Καθαρίζετε τις αγκινάρες και τις βάζετε σε ένα μπολ με νερό και το χυμό των λεμονιών μαζί με τις λεμονόκουπες, για να μη μαυρίσουν. Κόβετε τις αγκινάρες σε πολύ λεπτά φετάκια. Αν τις προτιμάτε βρασμένες, τις βράζετε πρώτα σε αλατισμένο νερό για 15 λεπτά.

Σε μια πιατέλα βάζετε τη ρόκα, τις αγκινάρες, το τριμμένο καρότο, το κρεμμύδι, ολόκληρα τα φύλλα του βασιλικού, τα ντοματίνια, τις ελιές, τον μαϊντανό, το θυμάρι και το ξύσμα του λεμονιού. Αλατίζετε ελαφρά και ανακατεύετε. Στο multi χτυπάτε καλά όλα τα υλικά της βινεγκρέτ. Για να σερβίρετε, περιχύνετε με τη βινεγκρέτ και ανακατεύετε πολύ καλά.

Διαβάστε τη συνταγή και τα υλικά στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr