Ανοιξιάτικο λαδερό φαγητό, με σπαράγγια και φινόκιο, που θα αγαπήσουν vegans και μη.
Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε το φινόκιο, αλατίζετε και σοτάρετε για 4-5 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει, ανακατεύοντας συχνά με μια σπάτουλα.
Προσθέτετε τα κρεμμυδάκια και σοτάρετε για 1-2 λεπτά ακόμα. Ρίχνετε τα σπαράγγιακαι σοτάρετε ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά μέχρι να γυαλίσουν.
Προσθέτετε τον καυτό ζωμό λαχανικών, αλατοπιπερώνετε και κλείνετε με το καπάκι. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 10-12 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, ιδιαίτερα το φινόκιο.
Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτετε τον χυμό, το ξύσμα του λεμονιού και τον μάραθο. Ανακατεύετε απαλά και σερβίρετε αμέσως.
Κλείσιμο
Δείτε αναλυτικά τη συνταγή και τις αναλογίες των υλικών στο Olivemagazine.gr