Άγρια σπαράγγια με φινόκιο, λεμονάτα

Ανοιξιάτικο λαδερό φαγητό, με σπαράγγια και φινόκιο, που θα αγαπήσουν vegans και μη.

Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε το φινόκιο, αλατίζετε και σοτάρετε για 4-5 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει, ανακατεύοντας συχνά με μια σπάτουλα.

Προσθέτετε τα κρεμμυδάκια και σοτάρετε για 1-2 λεπτά ακόμα. Ρίχνετε τα σπαράγγια και σοτάρετε ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά μέχρι να γυαλίσουν.

Προσθέτετε τον καυτό ζωμό λαχανικών, αλατοπιπερώνετε και κλείνετε με το καπάκι. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 10-12 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, ιδιαίτερα το φινόκιο.

Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτετε τον χυμό, το ξύσμα του λεμονιού και τον μάραθο. Ανακατεύετε απαλά και σερβίρετε αμέσως.

Δείτε αναλυτικά τη συνταγή και τις αναλογίες των υλικών στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr