Μπεζέδες σε σούπα φράουλας
Μπεζέδες σε σούπα φράουλας
Οι μπεζέδες ή μπεζέ, από το γαλλικό «baisers» που σημαίνει φιλιά, είναι μικρές τραγανές μαρέγκες με μαστιχάτη επίγευση.
Αφήνετε τα ασπράδια των αβγών σε θερμοκρασία δωματίου για 3-4 ώρες. Ανακατεύετε καλά τη ζάχαρη με το κορνφλάουρ. Αν χρησιμοποιήσετε κρυσταλλική και άχνη ζάχαρη, θα τις ανακατέψετε σε αυτό το σημείο.
Βάζετε τα ασπράδια στο μίξερ και τα χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα. Όταν αρχίσουν να φουσκώνουν, ρίχνετε τη ζάχαρη λίγη λίγη και το χυμό λεμονιού, μέχρι να γίνουν σφιχτή και γυαλιστερή μαρέγκα.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 130οC. Σκεπάζετε ένα ταψί με λαδόκολλα, μεταφέρετε τη μαρέγκα σε κορνέ με στρογγυλή μύτη και ρίχνετε μικρούς κύκλους διαμέτρου 3εκ. περίπου πάνω στη λαδόκολλα, αφήνοντας απόσταση 2εκ., γιατί θα φουσκώσουν και θα απλώσουν στο ψήσιμο. Ψήνετε τους μπεζέδες στο φούρνο για 30-40 λεπτά. Προσοχή, δεν πρέπει να ροδίσουν. Σβήνετε το φούρνο, μισανοίγετε την πόρτα του και αφήνετε τους μπεζέδες να στεγνώσουν και να κρυώσουν. Τους ξεκολλάτε προσεκτικά από τη λαδόκολλα.
Για τη σούπα φράουλας: μουσκεύετε το φύλλο ζελατίνας σε κρύο νερό και πολτοποιείτε τις φράουλες στο μπλέντερ μαζί με τη ζάχαρη. Τις ανακατεύετε με το κρασί και το κορνφλάουρ και τις βράζετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει ελαφρά ο πολτός. Στύβετε τη ζελατίνα και την ανακατεύετε στο χλιαρό μίγμα με τις φράουλες. Μοιράζετε τη σούπα σε βαθιά πιάτα και τα αφήνετε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να παγώσει. Μοιράζετε στην επιφάνεια κάθε σούπας από τρεις τέσσερις μπεζέδες και διακοσμείτε με φυλλαράκια λουΐζας ή μέντας.
Δείτε αναλυτικά τη συνταγή και τις αναλογίες των υλικών στο Olivemagazine.gr
Βάζετε τα ασπράδια στο μίξερ και τα χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα. Όταν αρχίσουν να φουσκώνουν, ρίχνετε τη ζάχαρη λίγη λίγη και το χυμό λεμονιού, μέχρι να γίνουν σφιχτή και γυαλιστερή μαρέγκα.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 130οC. Σκεπάζετε ένα ταψί με λαδόκολλα, μεταφέρετε τη μαρέγκα σε κορνέ με στρογγυλή μύτη και ρίχνετε μικρούς κύκλους διαμέτρου 3εκ. περίπου πάνω στη λαδόκολλα, αφήνοντας απόσταση 2εκ., γιατί θα φουσκώσουν και θα απλώσουν στο ψήσιμο. Ψήνετε τους μπεζέδες στο φούρνο για 30-40 λεπτά. Προσοχή, δεν πρέπει να ροδίσουν. Σβήνετε το φούρνο, μισανοίγετε την πόρτα του και αφήνετε τους μπεζέδες να στεγνώσουν και να κρυώσουν. Τους ξεκολλάτε προσεκτικά από τη λαδόκολλα.
Για τη σούπα φράουλας: μουσκεύετε το φύλλο ζελατίνας σε κρύο νερό και πολτοποιείτε τις φράουλες στο μπλέντερ μαζί με τη ζάχαρη. Τις ανακατεύετε με το κρασί και το κορνφλάουρ και τις βράζετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει ελαφρά ο πολτός. Στύβετε τη ζελατίνα και την ανακατεύετε στο χλιαρό μίγμα με τις φράουλες. Μοιράζετε τη σούπα σε βαθιά πιάτα και τα αφήνετε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να παγώσει. Μοιράζετε στην επιφάνεια κάθε σούπας από τρεις τέσσερις μπεζέδες και διακοσμείτε με φυλλαράκια λουΐζας ή μέντας.
Δείτε αναλυτικά τη συνταγή και τις αναλογίες των υλικών στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα