Ρέγγα γιαχνί στη χόβολη

Απολαύστε την παρέα με ένα ποτήρι λευκό κρασί.

Φιλετάρετε τη ρέγγα αφαιρώντας το κεντρικό κόκκαλο και τα μικρά της κοιλιάς, κρατώντας τα αβγά αν υπάρχουν.

Κόβετε τέσσερα κομμάτια αλουμινόχαρτο και δύο κομμάτια λαδόκολλα, διαστάσεων 25x25εκ. το καθένα. Ακουμπάτε τη μία λαδόκολλα πάνω στην άλλη και στρώνετε στη μέση τις πατάτες, από πάνω τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τις ντομάτες, τον μαϊντανό και το θυμάρι και τελειώνετε με το φιλέτο της ρέγγας. Περιχύνετε με το κρασί και το ελαιόλαδο και κλείνετε σε πακέτο, φροντίζοντας το άνοιγμα της λαδόκολλας να είναι προς τα πάνω.

Προσέχοντας να μη σκιστεί η λαδόκολλα ακουμπάτε το πακέτο πάνω στο πρώτο αλουμινόχαρτο και τυλίγετε με τον ίδιο τρόπο. Βάζετε και δεύτερο κομμάτι αλουμινόχαρτο από πάνω και διπλώνετε από την κάτω μεριά αυτή τη φορά. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία άλλες δύο φορές. Προσοχή να μη σκιστούν ούτε η λαδόκολλα ούτε το αλουμινόχαρτο.

Τραβάτε λίγα ψιλά κάρβουνα στην άκρη της θράκας και ακουμπάτε τα πακέτα από πάνω. Ρίχνετε λίγα κάρβουνα ακόμα γύρω-γύρω και πάνω και ψήνετε για 1 ώρα, προσθέτοντας επιπλέον κάρβουνα αν χρειαστεί. Εναλλακτικά, ψήνουμε στο φούρνο στους 150οC στον αέρα για 45 λεπτά. Σερβίρετε τη ρέγγα με λεμόνι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Δείτε αναλυτικά τη συνταγή και τις αναλογίες των υλικών στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr