Τριάστερος σεφ προσφέρει γεύματα για εργαζόμενους σε νοσοκομεία

O διάσημος Γάλλος σεφ Έρικ Ριπέρτ  άνοιξε ξανά το εστιατόριό του στο Μανχάταν για να ετοιμάσει με την ομάδα του γεύματα για προσωπικό νοσοκομείων.

Ο Έρικ Ριπέρτ είναι ιδιοκτήτης του φημισμένου εστιατορίου Le Bernandin- βραβευμένου με τρία αστέρια Michelin και πέρυσι πρώτο στη λίστα με τα 1000 καλύτερα του κόσμου- αφήνει στην άκρη τα πανάκριβα μενού γευσιγνωσίας και μαγειρεύει για όσους δίνουν καθημερινά μάχη στην καταπολέμηση του κορωνοϊού. Τα πιάτα με αστακό και τρούφες αντικατέστησαν εκατοντάδες πλαστικά σκεύη με ψητό κοτόπουλο, λάχανο και ρύζι για τους εργαζόμενους σε νοσοκομεία, θέτοντας το εστιατόριο σε λειτουργία για πρώτη φορά από τις 13 Μαρτίου, ημερομηνία που έκλεισε στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού της πανδημίας.

Κορωνοϊός – Βέλγιο: Σεφ έκλεισε το εστιατόριό της και μαγειρεύει για εργαζόμενους σε νοσοκομείο

Ο σεφ μαζί με μόλις 4 από τα 180 -άνεργα προς το παρόν- μέλη της ομάδας του, μαγειρεύουν από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή περίπου 400 γεύματα που περιλαμβάνουν πιάτα όπως μακαρόνια μπολονέζ με μπρόκολο, ρολό κιμά, κουσκούς κ.ά. 

Διαβάστε περισσότερα στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr