Bak Kwa το ασιατικό

Bak Kwa σημαίνει στα κινέζικα «αποξηραμένο κρέας» και συνηθέστερα γίνεται από χοιρινό -κομμένο σε πολύ λεπτές λωρίδες ή σε κιμά.

Σε ένα μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά και ζυμώνετε με τα χέρια μέχρι να πάρετε μια κολλώδη ζύμη. Την αφήνετε για 3 ώρες στο ψυγείο.

Βγάζετε τον ζυμωμένο κιμά από το ψυγείο και τον απλώνετε σε μια λαδόκολλα. Από πάνω σκεπάζετε με άλλο ένα κομμάτι λαδόκολλα και με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγετε σε πάχος 0,3εκ.

Τραβάτε προσεκτικά και πετάτε την πάνω λαδόκολλα και χαράζετε τον κιμά σε τετράγωνα κομμάτια των 7εκ. Ακουμπάτε τη λαδόκολλα με τον κιμά όπως είναι σε ένα ρηχό ταψί και ψήνετε στο φούρνο, στους 70οC, για 3-4 ώρες, γυρίζοντας τα κομμάτια ανά 1 ώρα. Το Bak Kwa είναι έτοιμο όταν είναι στεγνό αλλά ελαστικό.

Δείτε αναλυτικά τη συνταγή και τις αναλογίες των υλικών στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr