Κινέζικο ρύζι με λάχανο και γαρίδες
Κινέζικο ρύζι με λάχανο και γαρίδες
Μία διαφορετική συνταγή για γαριδοπίλαφο με καταγωγή από την Κίνα και νόστιμη προσθήκη λάχανου.
Βάζετε το ρύζι σε μία κατσαρόλα και προσθέτε νερό τόσο ώστε να καλύψει το ρύζι κατά 2 δάχτυλα. Αλατίζετε και βράζετε σε δυνατή φωτιά.
Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά πολύ, σκεπάζετε την κατσαρόλα αφήνοντας μία μικρή χαραμάδα κενό και το αφήνετε να βράζει μέχρι να απορροφηθεί το νερό. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και βάζετε ένα πιρούνι μέσα να δείτε αν έχει απορροφηθεί όλο το νερό. Αν δεν έχει, την ξανατοποθετείτε στη φωτιά μέχρι να μην υπάρχει καθόλου νερό στην κατσαρόλα. Αν το νερό απορροφηθεί αλλά το ρύζι είναι ακόμα σκληρό, προσθέτετε λίγο νερό ακόμα και το αφήνετε να βράσει. Θα καταλάβετε ότι είναι έτοιμο αν έχει αρχίσει να «κολλάει» στη βάση της κατσαρόλας.
Βράζετε τις γαρίδες και τις καθαρίζετε.
Ρίχνετε σε wok ή σε αντικολλητικό τηγάνι το λάδι, την fish sauce, τη σόγια και τη ζάχαρη. Ανάβετε το μάτι σε δυνατή φωτιά και μόλις αρχίσει η σάλτσα να βράζει, ρίχετε μέσα το ρύζι, το λάχανο, τις γαρίδες και λίγο πιπέρι και ανακατεύετε. Μόλις το λάχανο μαραθεί λίγο, το φαγητό είναι έτοιμο.
Δείτε αναλυτικά τη συνταγή και τις αναλογίες των υλικών στο Olivemagazine.gr
Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά πολύ, σκεπάζετε την κατσαρόλα αφήνοντας μία μικρή χαραμάδα κενό και το αφήνετε να βράζει μέχρι να απορροφηθεί το νερό. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και βάζετε ένα πιρούνι μέσα να δείτε αν έχει απορροφηθεί όλο το νερό. Αν δεν έχει, την ξανατοποθετείτε στη φωτιά μέχρι να μην υπάρχει καθόλου νερό στην κατσαρόλα. Αν το νερό απορροφηθεί αλλά το ρύζι είναι ακόμα σκληρό, προσθέτετε λίγο νερό ακόμα και το αφήνετε να βράσει. Θα καταλάβετε ότι είναι έτοιμο αν έχει αρχίσει να «κολλάει» στη βάση της κατσαρόλας.
Βράζετε τις γαρίδες και τις καθαρίζετε.
Ρίχνετε σε wok ή σε αντικολλητικό τηγάνι το λάδι, την fish sauce, τη σόγια και τη ζάχαρη. Ανάβετε το μάτι σε δυνατή φωτιά και μόλις αρχίσει η σάλτσα να βράζει, ρίχετε μέσα το ρύζι, το λάχανο, τις γαρίδες και λίγο πιπέρι και ανακατεύετε. Μόλις το λάχανο μαραθεί λίγο, το φαγητό είναι έτοιμο.
Δείτε αναλυτικά τη συνταγή και τις αναλογίες των υλικών στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα