Γεμιστά ζυμαρικά: Οι νόστιμες παραλλαγές και τα μυστικά τους

Γεμιστά ζυμαρικά: Οι νόστιμες παραλλαγές και τα μυστικά τους

Τα γεμιστά ζυμαρικά της Ιταλίας έχουν πολλά ονόματα, ανάλογα με το σχήμα και την περιοχή όπου φτιάχνονται. Ολα όμως είναι εξίσου διάσημα!

Γεμιστά ζυμαρικά: Οι νόστιμες παραλλαγές και τα μυστικά τους
Tα γεμιστά ζυμαρικά (pasta ripiena), κάποτε αριστοκρατικό πιάτο, εξακολουθούν να παρασκευάζονται χειροποίητα σε όλη την Ιταλία. Θα μπορούσαμε να τα ονομάσουμε ραβιόλια – όπως τα πρώτα καταγεγραμμένα που χρονολογούνται τον 13ο αιώνα.

Τα γεμιστά ζυμαρικά και πώς να τα απολαύσεις

Αλλά σε περιφερειακό επίπεδο, αυτά τα ζυμαρένια πακετάκια που περιέχουν λαχανικά, κρέας, ψάρι ή τυρί έχουν διαφορετικά ονόματα, ακόμη κι αν η ιδέα –δύο φύλλα ζύμης λεπτής σαν χαρτί που κρύβουν μια γέμιση, βράζουν και σερβίρονται σε σάλτσα– είναι η ίδια. 

Διαβάστε περισσότερα στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Δείτε Επίσης