Μαραθόπιτα μπομπότα

Αυτή η αρωματική μαραθόπιτα μπομπότα μπορεί να γίνει το τέλειο κολατσιό για τα παιδιά.

marathopita_net_2
Για τη γέμιση: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε τα χόρτα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον μάραθο. Τα αλατοπιπερώνετε και τα τρίβετε με τα χέρια. Τα αφήνετε για 20 λεπτά να βγάλουν τα υγρά τους. Τα στύβετε καλά και τα μεταφέρετε σε ένα καθαρό μπολ. Προσθέτετε το αβγό, τη φέτα, το ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και αρκετό πιπέρι και ανακατεύετε καλά.

Για τον χυλό: Σε μια μικρή λεκάνη βάζετε το καλαμποκάλευρο, κάνετε μια λακκούβα στο κέντρο και εκεί ρίχνετε τα αβγά, το αλάτι και το ελαιόλαδο. Ανακατεύετε καλά με το αλεύρι και αρχίζετε σιγά-σιγά να προσθέτετε το χλιαρό νερό.

Μαραθόπιτα ρολό

Αναμιγνύετε πολύ καλά με μια σπάτουλα τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί ένας χυλός. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180ºC στον αέρα. Λαδώνετε και απλώνετε το μισό μίγμα του χυλού. Προσθέτετε τη γέμιση πασπαλιστά με τα χέρια σας.

Το υπόλοιπο μίγμα από τον χυλό τον αραιώνετε με το γάλα και το ρίχνετε πάνω από τη γέμιση. Ισιώνετε καλά την επιφάνεια με την πίσω πλευρά ενός κουταλιού και ψήνετε τη μαραθόπιτα για 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνειά της.

Κλείσιμο
Διαβάστε τη συνταγή στο Olivemagazine.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης