Chili con calamari
01.06.2020
10:00
Ένα νόστιμο πιάτο με μεξικάνικο όνομα και ιταλική έμπνευση!
Πλένετε, στραγγίζετε και στεγνώνετε τα καλαμάρια σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το σκόρδο μέχρι να βγάλει τα αρώματά του αλλά να μη μαυρίσει, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.
Ρίχνετε το μπούκοβο και το θυμάρι, ανακατεύετε και δυναμώνετε τη φωτιά. Προσθέτετε τα καλαμάρια ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να ασπρίσουν. Σβήνετε με το κρασί και ανακατεύετε για 2 λεπτά. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτετε τις ντομάτες.
Αφού πάρει βράση το φαγητό χαμηλώνετε τη φωτιά, προσθέτετε λίγο νερό αν χρειάζεται και μαγειρεύετε για 25 λεπτά μέχρι να συμπυκνωθεί η σάλτσα.
Δείτε αναλυτικά τη συνταγή και τις αναλογίες των υλικών στο Olivemagazine.gr
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το σκόρδο μέχρι να βγάλει τα αρώματά του αλλά να μη μαυρίσει, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.
Ρίχνετε το μπούκοβο και το θυμάρι, ανακατεύετε και δυναμώνετε τη φωτιά. Προσθέτετε τα καλαμάρια ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να ασπρίσουν. Σβήνετε με το κρασί και ανακατεύετε για 2 λεπτά. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτετε τις ντομάτες.
Αφού πάρει βράση το φαγητό χαμηλώνετε τη φωτιά, προσθέτετε λίγο νερό αν χρειάζεται και μαγειρεύετε για 25 λεπτά μέχρι να συμπυκνωθεί η σάλτσα.
Δείτε αναλυτικά τη συνταγή και τις αναλογίες των υλικών στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr