Γιαουρτοκέικ με λάδι και αμύγδαλα

Η μεζούρα σε αυτήν τη γιαουρτόπιτα είναι ο κεσές του γιαουρτιού. Ταιριάζει άψογα με ένα ζεστό ή και κρύο ρόφημα

Χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτετε το γιαούρτι, το λάδι, το αλεύρι, το κορνφλάουρ, τα αμύγδαλα πούδρα, τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα μαζί με μια πρέζα αλάτι και την άχνη. Προσθέτετε τη μαρέγκα στο μίγμα των κρόκων και ανακατεύετε προσεκτικά με σπάτουλα, με κινήσεις από πάνω προς τα κάτω.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160οC. Βουτυρώνετε τη φόρμα και τη βάζετε για 15 λεπτά στο ψυγείο. Την πασπαλίζετε στη συνέχεια με αλεύρι και ρίχνετε μέσα το μίγμα της γιαουρτόπιτας. Πασπαλίζετε την επιφάνεια με τα αμύγδαλα.

Ψήνετε τη γιαουρτόπιτα στο φούρνο για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να βγαίνει καθαρή η λάμα ενός μαχαιριού όταν τη βυθίσετε στο μίγμα. Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει και το πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη.

Βρείτε τα υλικά και τις αναλογίες της συνταγής στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr