Αλλάζει η γεύση της ντομάτας;

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου Göttingen πραγματοποίησαν μελέτη για να αξιολογήσουν τους παράγοντες που πιθανόν να αλλάζουν τη γεύση της ντομάτας μετά τη συγκομιδή.

Στην έρευνα συμμετείχαν έμπειροι και εκπαιδευμένοι γευσιγνώστες, ειδικοί στην αξιολόγηση της γεύσης των φαγητών που εξέτασαν τη γλυκύτητα, την οξύτητα και την χυμώδη αίσθηση των συγκεκριμένων φρούτων. Το ενδιαφέρον συμπέρασμα ήταν ότι δεν παρατηρήθηκε ιδιαίτερη διαφορά στη γεύση της ντομάτας ανάλογα με τον τρόπο αποθήκευσης.

Ήξερες ότι ο χυμός ντομάτας ρίχνει την πίεση και τη χοληστερίνη;

Αυτό ωστόσο που έκανε τη διαφορά στη γεύση ήταν η ποικιλία της ντομάτας. Το ζητούμενο λοιπόν σύμφωνα με τους ερευνητές είναι να καλλιεργηθούν νέες ποικιλίες πιο γευστικής ντομάτας σύμφωνα με την επικεφαλής ερευνήτρια Larissa Kanski

Διαβάστε περισσότερα στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr