Πέννες φούρνου με γαλοπούλα
Πέννες φούρνου με γαλοπούλα
Τα ζυμαρικά φούρνου είναι από τα αγαπημένα μας πιάτα για το καθημερινό τραπέζι.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο και προσθέτετε το αλεύρι. Σοτάρετε για 2-3 λεπτά και προσθέτετε το ζωμό. Φέρνετε τη σάλτσα σε βρασμό και προσθέτετε το μοσχοκάρυδο και τη δάφνη. Βράζετε για 5-6 λεπτά ακόμη.
Τραβάτε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και το ξύσμα λεμονιού. Πετάτε το φύλλο δάφνης.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Ανακατεύετε τη σάλτσα με τη γαλοπούλα και τις πέννες και αλατοπιπερώνετε.
Τοποθετείτε το μίγμα σε ένα ταψί και από πάνω πασπαλίζετε με τα αμύγδαλα φιλέ, τη γραβιέρα και την παρμεζάνα. Ψήνετε το φαγητό το φούρνο για 25-30 λεπτά να λιώσουν τα τυριά και σερβίρετε.
Δείτε αναλυτικά τη συνταγή και τις αναλογίες των υλικών στο Olivemagazine.gr
Τραβάτε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και το ξύσμα λεμονιού. Πετάτε το φύλλο δάφνης.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Ανακατεύετε τη σάλτσα με τη γαλοπούλα και τις πέννες και αλατοπιπερώνετε.
Τοποθετείτε το μίγμα σε ένα ταψί και από πάνω πασπαλίζετε με τα αμύγδαλα φιλέ, τη γραβιέρα και την παρμεζάνα. Ψήνετε το φαγητό το φούρνο για 25-30 λεπτά να λιώσουν τα τυριά και σερβίρετε.
Δείτε αναλυτικά τη συνταγή και τις αναλογίες των υλικών στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα