Σπιτική γκρανόλα
Σπιτική γκρανόλα
Μία υγιεινή πρόταση για πρωινό που τρώγεται και ως σνακ.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160οC. Ρίχνετε σε μεγάλο μπολ τη βρώμη, τους ξηρούς καρπούς, τους σπόρους, το αλάτι και τα μπαχαρικά. Προσθέτετε το γλυκαντικό, το λάδι και το ασπράδι και ανακατεύετε.
Απλώνετε τη γκρανόλα σε ένα ταψάκι στο οποίο έχετε απλώσει αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Ψήνετε στο φούρνο για 45 λεπτά. Στα 30 λεπτά την ανακατεύετε με κουτάλι. Μόλις ροδίσει, τη βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει καλά.
Σπάτε τη γκρανόλα σε μεγάλα κομμάτια, ανακατεύετε μέσα και τα αποξηραμένα φρούτα και την αποθηκεύετε σε ένα δοχείο που κλείνει αεροστεγώς. Tην απολαμβάνετε με γάλα ή γιαούρτι.
Δείτε αναλυτικά τη συνταγή και τις αναλογίες των υλικών στο Olivemagazine.gr
Απλώνετε τη γκρανόλα σε ένα ταψάκι στο οποίο έχετε απλώσει αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Ψήνετε στο φούρνο για 45 λεπτά. Στα 30 λεπτά την ανακατεύετε με κουτάλι. Μόλις ροδίσει, τη βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει καλά.
Σπάτε τη γκρανόλα σε μεγάλα κομμάτια, ανακατεύετε μέσα και τα αποξηραμένα φρούτα και την αποθηκεύετε σε ένα δοχείο που κλείνει αεροστεγώς. Tην απολαμβάνετε με γάλα ή γιαούρτι.
Δείτε αναλυτικά τη συνταγή και τις αναλογίες των υλικών στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα