Τάρτα galette με βερίκοκα
Τάρτα galette με βερίκοκα
Μία απολαυστικότατη τάρτα για το καλοκαίρι!
Ανοίγετε τα βερίκοκα στη μέση και τα βάζετε σε μπολ. Πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και προσθέτετε το κονιάκ. Τα αφήνετε στην άκρη.
Για τη ζύμη: Κοσκινίζετε το αλεύρι σε βαθύ μπολ, κάνετε μια λακκούβα στο κέντρο του και προσθέτετε το βούτυρο κομμένο σε κυβάκια, το αβγό, τη ζάχαρη, το αλάτι και το νερό. Ανακατεύετε με γρήγορες κινήσεις μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Πλάθετε τη ζύμη σε μπάλα, την τυλίγετε με μεμβράνη και την αφήνετε στο ψυγείο για 30 λεπτά τουλάχιστον.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Aνοίγετε με πλάστη τη ζύμη σε φύλλο και τη βάζετε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Χτυπάτε με πιρούνι σε χωριστά μπολάκια το ασπράδι και τον κρόκο. Αλείφετε το φύλλο με το ασπράδι, απλώνετε τη μαρμελάδα και το πασπαλίζετε με το αμύγδαλο.
Τοποθετείτε τα βερίκοκα πάνω από το φύλλο και προς το κέντρο αφήνοντας γύρω γύρω κενό. Σηκώνετε το φύλλο προς τα μέσα να σκεπάσει τα βερίκοκα που βρίσκονται προς τα έξω, όπως στη φωτογραφία. Αλείφετε τη ζύμη με τον κρόκο.
Ψήνετε στο φούρνο για 40-45 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει η ζύμη και να μελώσουν τα φρούτα. Σερβίρεται ζεστή ή χλιαρή και ταιριάζει πολύ ωραία με παγωτό βανίλια ή καραμέλα.
Δείτε αναλυτικά τη συνταγή και τις αναλογίες των υλικών στο Olivemagazine.gr
Για τη ζύμη: Κοσκινίζετε το αλεύρι σε βαθύ μπολ, κάνετε μια λακκούβα στο κέντρο του και προσθέτετε το βούτυρο κομμένο σε κυβάκια, το αβγό, τη ζάχαρη, το αλάτι και το νερό. Ανακατεύετε με γρήγορες κινήσεις μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Πλάθετε τη ζύμη σε μπάλα, την τυλίγετε με μεμβράνη και την αφήνετε στο ψυγείο για 30 λεπτά τουλάχιστον.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Aνοίγετε με πλάστη τη ζύμη σε φύλλο και τη βάζετε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Χτυπάτε με πιρούνι σε χωριστά μπολάκια το ασπράδι και τον κρόκο. Αλείφετε το φύλλο με το ασπράδι, απλώνετε τη μαρμελάδα και το πασπαλίζετε με το αμύγδαλο.
Τοποθετείτε τα βερίκοκα πάνω από το φύλλο και προς το κέντρο αφήνοντας γύρω γύρω κενό. Σηκώνετε το φύλλο προς τα μέσα να σκεπάσει τα βερίκοκα που βρίσκονται προς τα έξω, όπως στη φωτογραφία. Αλείφετε τη ζύμη με τον κρόκο.
Ψήνετε στο φούρνο για 40-45 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει η ζύμη και να μελώσουν τα φρούτα. Σερβίρεται ζεστή ή χλιαρή και ταιριάζει πολύ ωραία με παγωτό βανίλια ή καραμέλα.
Δείτε αναλυτικά τη συνταγή και τις αναλογίες των υλικών στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα