Γυμνή κολοκυθόπιτα με γιαούρτι

Πανεύκολη καλοκαιρινή πίτα χωρίς φύλλο που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C στον αέρα και λαδώνετε το ταψί σας.

Μέσα σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το τριμμένο κολοκύθι, τα κρεμμύδια, το δυόσμο, τον μαϊντανό, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ανάλογο αλατοπίπερο.

Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε τα αβγά με το γιαούρτι και μετά τα ρίχνετε στο μπολ με τα κολοκύθια. Ανακατεύετε με σπάτουλα να ομογενοποιηθούν τα υλικά, ενώ προσθέτετε σταδιακά τη βρώμη ή τον τραχανά, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Τέλος ανακατεύετε το τυρί.

Κολοκυθόπιτα Ταρκάσι

Αδειάζετε το μίγμα στο λαδωμένο ταψάκι και το ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Σερβίρετε την πίτα χλιαρή ή κρύα. Aν θέλετε, συνοδεύετε με γιαούρτι ανακατεμένο με λίγο ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και ξερό δυόσμο.

Διαβάστε τη συνταγή στο Olivemagazine.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr