Μύδια: 8 συνταγές για να τα απολαύσετε

Μαγειρεύουμε με έναν από τους πιο δημοφιλείς γαστρονομικούς θησαυρούς της θάλασσας, τα μύδια, που κάνει εκτός από εκλεκτούς μεζέδες και πιάτα μοναδικής νοστιμιάς.

Τα όστρακα είναι μια τεράστια κατηγορία γεμάτη γνωστούς και άγνωστους γευστικούς θησαυρούς. Γενικά είναι τροφές εύπεπτες, θρεπτικές, υψηλής διατροφικής και βιολογικής αξίας, ενώ παράλληλα είναι πολύ ελαφριές με ελάχιστο λίπος και μόλις 50-70 θερμίδες ανά 100γρ. σάρκας.

Μύδια σούπα με γλυκάνισο και σαφράν

Το κρέας τους είναι πλούσιο σε μεταλλικά στοιχεία, όπως ασβέστιο, φώσφορο, νάτριο, κάλιο, ιώδιο, σίδηρο, χαλκό, ψευδάργυρο, μαγγάνιο αλλά και βιταμίνες A, B, B2, C, D, καθώς και όλα τα βασικά συστατικά που απαιτούνται για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού μας. Προτείνουμε λοιπόν την κορυφαία δεκάδα των συνταγών του Olivemagazine,gr για να τα απολαύσετε σε μερικές από τις πιο νόστιμες προτάσεις μας.

Διαβάστε περισσότερα στο Olivemagazine.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr