Σουβλάκια με μύδια τηγανητά και πατατοσαλάτα με σαρδέλα
Ετοιμάζουμε δύο πολύ νόστιμους μεζέδες με θαλασσινά για να συνοδεύσουμε το ούζο μας.
Για τα σουβλάκια: Ανακατεύετε όλα τα υλικά για το κουρκούτι και κάνετε έναν πηχτό χυλό. Αλευρώνετε τα μύδιαμε επιπλέον αλεύρι, τα περνάτε ανά πέντε σε κάθε καλαμάκι και τα βουτάτε στο χυλό.
Ζεσταίνετε στο μεταξύ μπόλικο ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και τα τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Τα σερβίρετε αμέσως σκέτα ή με λίγη σκορδαλιά.
Για την πατατοσαλάτα: Κόβετε τις βρασμένες πατάτες σε ροδέλες ή σε μικρούς κύβους. Ανακατεύετε τα υπόλοιπα υλικά και τα προσθέτετε στις πατάτες.
Ανακατεύετε τα υλικά του λαδόξιδου και περιχύνετε την πατατοσαλάτα. Πασπαλίζετε με τη ρίγανη, γαρνίρετε με τα φιλέτα της ξαρμυρισμένης σαρδέλας και σερβίρετε αμέσως.
Κλείσιμο
Δείτε αναλυτικά τη συνταγή και τις αναλογίες των υλικών στο Olivemagazine.gr
Με το CHAMPION JET 2 της SEAJETS μπορείς να επισκεφτείς διαδοχικά Σέριφο, Σίφνο και Μήλο πιο γρήγορα από ποτέ, και να έχεις μια μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία.
Ο δρόμος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού είχε πολλά εμπόδια, όμως τέσσερις σπουδαίοι αθλητές με την bwin στο πλευρό τους θα είναι εκεί να απολαύσουν το ταξίδι. Καλή επιτυχία Άννα, Δώρα, Απόστολε, Ελίνα!