Σαλάμι λευκής σοκολάτας με κράνα και καρύδια

Το λέμε σαλάμι αλλά δεν είναι αυτό που φαντάζεστε. Ίδιο σχήμα με το κλασικό, πλούσια, γλυκιά όμως γεύση με τη λευκή σοκολάτα πρωταγωνιστή.

Λιώνετε το βούτυρο και το κρατάτε στην άκρη. Λιώνετε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα με το γάλα, ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.

Ρίχνετε το λιωμένο βούτυρο, το λικέρ στο μίγμα λευκής σοκολάτας, ανακατεύετε να ομογενοποιηθούν τα υλικά και τα κρατάτε στην άκρη για 10 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία τους.

Βάζετε σε ένα μπολ τα μπισκότα, τα κράνα και τα καρύδια, ρίχνετε και το μίγμα με τη λευκή σοκολάτα και ανακατεύετε πολύ καλά. Πλάθετε το μίγμα σε μακρύ σαλάμι, πασπαλίζετε μια επιφάνεια με το ψιλοκομμένο καρύδι και ρολάρετε το σαλάμι επάνω έτσι ώστε να καλυφθεί όλο με το καρύδι.

Τυλίγετε το σαλάμι μέσα σε λαδόκολλα και δένετε τις άκρες σαν καραμέλα. Το βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες να παγώσει και σερβίρετε. Το σαλάμι διατηρείται στο ψυγείο.

Διαβάστε τη συνταγή και τα υλικά στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr