Πίτσα με πικάντικο λουκάνικο, μοτσαρέλα και μαϊντανό

Η αγαπημένη πίτσα συνδυάζεται εδώ με λουκάνικο και μοτσαρέλα και δίνει έναν πιο πικάντικο τόνο στη γεύση

Για τη σάλτσα ντομάτας: Πολτοποιείτε στον πολυκόφτη την ντομάτα μαζί με το σκόρδο και τη βάζετε σε ένα φαρδύ τηγάνι. Προσθέτετε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, αλατίζετε και μαγειρεύετε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε τη σάλτσα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC. Λαδώνετε ελαφρά ένα ταψάκι και στρώνετε τη ζύμη στο ταψί ισιώνοντας τη με τα δάχτυλά σας.

Αλείφετε τη ζύμη με τη σάλτσα ντομάτας, μοιράζετε ομοιόμορφα φέτες από λουκάνικο, μοτσαρέλα και ροδέλες πιπεριάς. Πασπαλίζετε την πίτσα με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Ψήνετε στον φούρνο για 10 λεπτά. Μετά χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 180οC και συνεχίζετε το ψήσιμο για 15-20 λεπτά επιπλέον, μέχρι να ροδοκοκκινίσει η ζύμη και να λιώσει το τυρί. Γαρνίρετε με λίγη ρόκα, κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Βρείτε τις αναλογίες και τα υλικά της συνταγής στο Οlivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr