Cheesecake με κανταΐφι και κουλί φράουλας
20.07.2020
16:00
Ο Λάμπρος Βακιάρος ετοιμάζει ένα πληθωρικό cheesecake με φράουλες και βάση κανταΐφι και το σερβίρει με ανάλαφρο κουλί φράουλας.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170οC, στον αέρα. Ανοίγετε το κανταΐφι τραβώντας σε αντίθετες κατευθύνσεις με τα χέρια, ώστε να ξεμπλεχτεί και να φύγουν όλοι οι κόμποι. Αυτή η διαδικασία είναι πολύ σημαντική και θέλει υπομονή.
Απλώνετε το κανταΐφι σε φόρμα διαμέτρου 27-29εκ., με αποσπώμενο πάτο. Με ένα πινέλο το ραντίζετε με το λιωμένο βούτυρο και ψήνετε στο φούρνο για 30-35 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει πολύ καλά.
Βάζετε στον κάδο του μίξερ βάζετε τη ζάχαρη, τη φυτική κρέμα και το τυρί κρέμα καλά παγωμένα και με το σύρμα χτυπάτε όλα τα υλικά έως ότου αρχίσουν να σφίγγουν. Τέλος προσθέτετε το φυστίκι Αιγίνης και ομογενοποιείτε.
Απλώνετε την κρέμα πάνω από το κανταΐφι που έχει κρυώσει, στρώνετε την επιφάνεια της με σπάτουλα και βάζετε το cheesecake στο ψυγείο για τουλάχιστον 1,5 ώρα, εώς ότου σφίξει η κρέμα.
Στο μεταξύ ετοιμάζετε το κουλί φράουλας: Σε ένα μικρό κατσαρολάκι και σε μέτρια θερμοκρασία βάζετε όλα τα υλιά και σιγοβράζετε 3-4 λεπτά. Με ένα ραβδομπλέντερ ή στον πολυκόφτη πολτοποιείτε έως ότου το μίγμα έχει τη σύσταση σάλτσας. Αφήνετε να κρυώσει πολύ καλά.
Όταν θέλετε να σερβίρετε καθαρίζετε και κόβετε σε κάθετες φέτες τις φράουλες για το γαρνίρισμα. Τοποθετείτε 1 φράουλα ολόκληρη στο κέντρο του cheesecake, με τη μύτη να κοιτάει προς τα πάνω. Στη συνέχεια «χτίζετε» γύρω από την κεντρική φράουλα τις φέτες που έχετε κόψει, πιέζοντας ελαφρώς έτσι ώστε να μπορέσουν να στερεωθούν μέσα στην κρέμα. Μόλις ολοκληρώσετε τη διαδικασία, γαρνίρετε το γλυκό με το κουλί φράουλας και σερβίρετε.
Δείτε αναλυτικά τη συνταγή και τις αναλογίες των υλικών στο Olivemagazine.gr
Απλώνετε το κανταΐφι σε φόρμα διαμέτρου 27-29εκ., με αποσπώμενο πάτο. Με ένα πινέλο το ραντίζετε με το λιωμένο βούτυρο και ψήνετε στο φούρνο για 30-35 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει πολύ καλά.
Βάζετε στον κάδο του μίξερ βάζετε τη ζάχαρη, τη φυτική κρέμα και το τυρί κρέμα καλά παγωμένα και με το σύρμα χτυπάτε όλα τα υλικά έως ότου αρχίσουν να σφίγγουν. Τέλος προσθέτετε το φυστίκι Αιγίνης και ομογενοποιείτε.
Απλώνετε την κρέμα πάνω από το κανταΐφι που έχει κρυώσει, στρώνετε την επιφάνεια της με σπάτουλα και βάζετε το cheesecake στο ψυγείο για τουλάχιστον 1,5 ώρα, εώς ότου σφίξει η κρέμα.
Στο μεταξύ ετοιμάζετε το κουλί φράουλας: Σε ένα μικρό κατσαρολάκι και σε μέτρια θερμοκρασία βάζετε όλα τα υλιά και σιγοβράζετε 3-4 λεπτά. Με ένα ραβδομπλέντερ ή στον πολυκόφτη πολτοποιείτε έως ότου το μίγμα έχει τη σύσταση σάλτσας. Αφήνετε να κρυώσει πολύ καλά.
Όταν θέλετε να σερβίρετε καθαρίζετε και κόβετε σε κάθετες φέτες τις φράουλες για το γαρνίρισμα. Τοποθετείτε 1 φράουλα ολόκληρη στο κέντρο του cheesecake, με τη μύτη να κοιτάει προς τα πάνω. Στη συνέχεια «χτίζετε» γύρω από την κεντρική φράουλα τις φέτες που έχετε κόψει, πιέζοντας ελαφρώς έτσι ώστε να μπορέσουν να στερεωθούν μέσα στην κρέμα. Μόλις ολοκληρώσετε τη διαδικασία, γαρνίρετε το γλυκό με το κουλί φράουλας και σερβίρετε.
Δείτε αναλυτικά τη συνταγή και τις αναλογίες των υλικών στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr