Πίτα με κιμά στιφάδο και πικάντικο γιαούρτι

Πίτα με κιμά στιφάδο και πικάντικο γιαούρτι

Μια εναλλακτική πίτα με κιμά στιφάδο, που συμπληρώνεται αρμονικά από το πικάντικο γιαούρτι

Πίτα με κιμά στιφάδο και πικάντικο γιαούρτι
Ετοιμάζετε τον κιμά: Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε καλά το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Ρίχνετε μέσα τον κιμά και ανακατεύετε καλά. Σβήνετε με το κρασί και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και τα υγρά του κιμά. Προσθέτετε το χυμό ντομάτας, την κανέλα, το μπαχάρι και αλατοπιπερώνετε.

Μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά μέχρι ο κιμάς να απορροφήσει τα υγρά του. Τον κρατάτε ζεστό.

Ετοιμάζετε τη σάλτσα γιαουρτιού: Σε ένα μπολ αδειάζετε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, τη γλυκιά πάπρικα και τον δυόσμο. Αλατίζετε ελαφρά. Ανακατεύετε καλά.

Αλείφετε τις πίτες με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τις ψήνετε στο φούρνο για 10 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Σερβίρετε βάζοντας σε κάθε πιάτο πίτα, από πάνω κιμά και δύο γεμάτες κουταλιές πικάντικο γιαούρτι.

Βρείτε τις αναλογίες και τα υλικά της συνταγής στο Οlivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης