Σαλάτα με αμπελοφάσουλα, ντοματίνια, ελιές και λαδοτύρι Μυτιλήνης

Τα καλοκαιρινά αμπελοφάσουλα μαγειρεύονται εξαιρετικά ως φαγητό κατσαρόλας αλλά σερβίρονται μια χαρά και ως σαλάτα.

Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ζεματίζετε τα Αμπελοφάσουλα για 8-10 λεπτά ή για λίγο περισσότερο αναλόγως πόσο μαλακά τα θέλετε. Τα σουρώνετε και τα ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ με άφθονο κρύο νερό. Τα στραγγίζετε καλά σε ένα σουρωτήρι.

Ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και τον μαϊντανό. Κόβετε τα ντοματίνια στη μέση και το λαδοτύρι σε χοντρούς κύβους.

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τα αμπελοφάσουλα και στη συνέχεια προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά με μια σπάτουλα. Σερβίρετε αμέσως.

Δείτε τη συνταγή και τα υλικά στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr