Φτιάχνουμε την τέλεια καλοκαιρινή σαλάτα

Το καλοκαίρι, που η διατροφή μας γίνεται λίγο πιο ανάλαφρη, οι σαλάτες είναι must! Σάς δίνουμε λοιπόν μερικά μικρά μυστικά για να τις φτιάξετε όπως πρέπει!

Προσοχή στις λεπτομέρειες
Έχουμε αναφερθεί αναλυτικά στα συνηθέστερα λάθη που κάνουμε όταν ετοιμάζουμε μια σαλάτα με τα βασικότερα από αυτά να είναι το ελλιπές αλάτισμα, η περίσσια ή λειψή σος, το κακό ανακάτεμα και η υπερβολική γλύκα. Προσοχή λοιπόν σε αυτό το κομμάτι για έχετε άψογο αποτέλεσμα. Οι λεπτομέρειες είναι αυτές που θα κάνουν τη διαφορά.

Επιλέγετε πρασινάδες και χόρτα που δεν έχουν μαραθεί
Πρασινάδες όπως μαρούλια, ρόκα και χόρτα εποχής καλό είναι να μην είναι μαραμένα ή κιτρινισμένα από τη στιγμή της αγοράς. Αν είναι ταλαιπωρημένα από την ώρα που θα τα αγοράσετε, ίσως να μην υπάρχει περιθώριο να τα «ζωντανέψετε» με το πλύσιμο. Με τα χόρτα μπορείτε να είστε ίσως λιγότερο επιλεκτικοί επειδή συνήθως γίνονται βραστά. Βέβαια, επειδή τίθεται και ζήτημα περιβαλλοντικό (υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να καταλήξουν στα σκουπίδια), πάντα υπάρχει τρόπος αξιοποίησής τους και ενδεχομένως να τα προμηθευτείτρε και σε καλύτερη τιμή αν τα πάρετε από τη λαϊκή αγορά. 

Διαβάστε περισσότερα στο Olivemagazine.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr