Αρωματικό κέικ και γλάσο με τσάι του βουνού
07.07.2020
10:00
Η λεπτή γεύση από το τσάι του βουνού εμπλουτίζει τα απλά συστατικά αυτού του γλυκού.
Βάζετε το γάλα να ζεσταθεί και προσθέτετε το τσάι του βουνού. Αφήνετε να σιγοβράσει για 2 λεπτά και προσθέτετε το βούτυρο. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και αφήνετε στην άκρη για 10 λεπτά. Στραγγίζετε το μίγμα, πετάτε τα κομμάτια του τσαγιού και αφήνετε να κρυώσει λίγο.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Παίρνετε 160γρ. από το μίγμα και φυλάτε το υπόλοιπο για το γλάσο. Χτυπάτε τα 160γρ. από το μίγμα με τη ζάχαρη και μετά προσθέτετε τα αβγά, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού.
Ανακατεύετε το αλεύρι με το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτετε το στεγνό μίγμα στο υγρό και χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθεί το αλεύρι. Απλώνετε το μίγμα σε μέτρια φόρμα κέικ, βουτυρωμένη και πασπαλισμένη με αλεύρι.
Ψήνετε στο για 35-40 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει χρώμα. Το βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει.
Στο μεταξύ ετοιμάζετε το γλάσο: Παίρνετε 60γρ. από το μίγμα βούτυρο-γάλα και το χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέτετε λίγο λίγο τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει ένα παχύρρευστο μίγμα. Αναποδογυρίζετε το κέικ σε πιατέλα και το περιχύνετε με όσο γλάσο χρειάζεται για να καλύψει την επιφάνεια και να χύνεται λίγο στα πλαϊνά. Το υπόλοιπο γλάσο το σερβίρετε σε μπολ και συνοδεύετε με το κέικ για όσους θέλουν να προσθέσουν ακόμα λίγο στο κομμάτι τους.
Δείτε αναλυτικά τη συνταγή και τις αναλογίες των υλικών στο Olivemagazine.gr
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Παίρνετε 160γρ. από το μίγμα και φυλάτε το υπόλοιπο για το γλάσο. Χτυπάτε τα 160γρ. από το μίγμα με τη ζάχαρη και μετά προσθέτετε τα αβγά, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού.
Ανακατεύετε το αλεύρι με το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτετε το στεγνό μίγμα στο υγρό και χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθεί το αλεύρι. Απλώνετε το μίγμα σε μέτρια φόρμα κέικ, βουτυρωμένη και πασπαλισμένη με αλεύρι.
Ψήνετε στο για 35-40 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει χρώμα. Το βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει.
Στο μεταξύ ετοιμάζετε το γλάσο: Παίρνετε 60γρ. από το μίγμα βούτυρο-γάλα και το χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέτετε λίγο λίγο τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει ένα παχύρρευστο μίγμα. Αναποδογυρίζετε το κέικ σε πιατέλα και το περιχύνετε με όσο γλάσο χρειάζεται για να καλύψει την επιφάνεια και να χύνεται λίγο στα πλαϊνά. Το υπόλοιπο γλάσο το σερβίρετε σε μπολ και συνοδεύετε με το κέικ για όσους θέλουν να προσθέσουν ακόμα λίγο στο κομμάτι τους.
Δείτε αναλυτικά τη συνταγή και τις αναλογίες των υλικών στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr