Κολοκυθάκια με κιμά αβγολέμονο

Ένα πιάτο που αγαπά το ελληνικό τραπέζι είναι τα γεμιστά. Γεμίζουμε λοιπόν κολοκύθια με κιμά και τα περιχύνουμε με μια ωραία σάλτσα αβγολέμονου.

Με ένα μαχαίρι (ή το ειδικό εργαλείο) αδειάζετε προσεκτικά τα κολοκυθάκια.

Σε μεγάλο μπολ ρίχνετε τους κιμάδες, το ρύζι, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το καρότο, τα μυρωδικά, το μισό λάδι και αλατοπιπερώνετε. Ανακατεύετε και ζυμώνετε πολύ καλά το μίγμα.

Γεμίζετε τα κολοκυθάκια κατά τα 2/3 και τα αραδιάζετε στην κατσαρόλα το ένα δίπλα στο άλλο. Εάν περισσέψει κιμάς πλάθετε κεφτεδάκια και τα τοποθετείτε ανάμεσα. Προσθέτετε ζεστό νερό μέχρι να μισοσκεπαστούν τα κολοκυθάκια, περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι και αλατοπιπερώνετε καλά. Σκεπάζετε με το καπάκι και βράζετε σε μέτρια φωτιά για 25-30 λεπτά, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να μαλακώσουν.

Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Σε ένα μπολ χτυπάτε με αβγοδάρτη τα αβγά, τον χυμό, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι. Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνετε λίγο-λίγο περίπου 2 κουτάλες ζεστό ζωμό από την κατσαρόλα.

Περιχύνετε το φαγητό με το αβγολέμονο, ανακινείτε και σερβίρετε.

Διαβάστε τη συνταγή και τα υλικά στο Olivemagazine.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr