Πίτα με ζαχαρούχο γάλα, κακάο, καρύδια και τηγανητή μπανάνα
17.09.2020
22:00
Ένα πανεύκολο γλυκό με μπανάνες και καστανή ζάχαρη, σβησμένες με ρούμι, που ψήνονται και σερβίρονται πάνω σε πίτα.
Ετοιμάζετε τις μπανάνες: Τις ξεφλουδίζετε και σε ένα τηγάνι τις σοτάρετε με το φρέσκο βούτυρο και από τις δυο πλευρές. Τις πασπαλίζετε με την καστανή ζάχαρη και σβήνετε με το ρούμι. Μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το ρούμι.
Παίρνετε τις πίτες και τις αλείφετε με το λιωμένο βούτυρο. Τις περιχύνετε με το ζαχαρούχο γάλα. Πασπαλίζετε κάθε πίτα με ένα κουταλάκι του γλυκού κακάο. Ρίχνετε από πάνω τα καρύδια και κόβετε τις ψημένες μπανάνες κατά μήκος. Σε κάθε πίτα βάζετε από μισή μπανάνα αντικριστά.
Βάζετε τις πιτούλες στο φούρνο και τις ψήνετε για 10 λεπτά στους 160C. Σερβίρετε στα πιάτα συνοδεύοντάς τις με ένα σφηνάκι παγωμένο ρούμι.
Διαβάστε τη συνταγή και τα υλικά στο Olivemagazine.gr
Παίρνετε τις πίτες και τις αλείφετε με το λιωμένο βούτυρο. Τις περιχύνετε με το ζαχαρούχο γάλα. Πασπαλίζετε κάθε πίτα με ένα κουταλάκι του γλυκού κακάο. Ρίχνετε από πάνω τα καρύδια και κόβετε τις ψημένες μπανάνες κατά μήκος. Σε κάθε πίτα βάζετε από μισή μπανάνα αντικριστά.
Βάζετε τις πιτούλες στο φούρνο και τις ψήνετε για 10 λεπτά στους 160C. Σερβίρετε στα πιάτα συνοδεύοντάς τις με ένα σφηνάκι παγωμένο ρούμι.
Διαβάστε τη συνταγή και τα υλικά στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr