Λαβράκι μαριναρισμένο με ούζο και χάχλες γεμιστές

Λαβράκι μαριναρισμένο με ούζο και χάχλες γεμιστές

Οι χάχλες είναι μια μορφή τραχανά σχηματισμένου σαν καλαθάκι. Τις σερβίρουμε δίπλα σε μαριναρισμένο λαβράκι και έχουμε τους τέλειους ουζομεζέδες.

lavraki-net_3
Για το λαβράκι: Ανακατεύετε το χυμό με το ξύσμα του λεμονιού. Απλώνετε τις πολύ λεπτές φέτες του ψαριού σε γυάλινο ή πλαστικό σκεύος, τις αλατοπιπερώνετε και περιχύνετε με το χυμό του λεμονιού. Τις αφήνετε στο ψυγείο για 5-6 ώρες μέχρι να ασπρίσουν, ανακινώντας το σκεύος κάθε τόσο.

Σουρώνετε το ψάρι και το περιχύνετε με το ελαιόλαδο. Ζεσταίνετε το ούζο σε μπρίκι, το ανάβετε και περιχύνετε το ψάρι. Όταν σβήσει η φωτιά και απελευθερωθούν τα αρώματα του ούζου πασπαλίζετε με κόκκινο πιπέρι ή γλυκάνισο και σερβίρετε.

Για τις χάχλες: Βουτάτε τις χάχλες σε νερό αρωματισμένο με λίγο ούζο, βάζετε μέσα σε κάθε χάχλα από μία δύο φέτες ντομάτας, μία κουταλιά της σούπας τριμμένη φέτα ή γραβιέρα Μυτιλήνης και πασπαλίζετε με ρίγανη ή θυμάρι.

Αραδιάζετε τις χάχλες σε ταψί και τις ψήνετε στο γκριλ για 3-4 λεπτά μέχρι να λιώσει η φέτα.

Κλείσιμο
Διαβάστε τη συνταγή και τα υλικά στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης