Οι χάχλες είναι μια μορφή τραχανά σχηματισμένου σαν καλαθάκι. Τις σερβίρουμε δίπλα σε μαριναρισμένο λαβράκι και έχουμε τους τέλειους ουζομεζέδες.
Για το λαβράκι: Ανακατεύετε το χυμό με το ξύσμα του λεμονιού. Απλώνετε τις πολύ λεπτές φέτες του ψαριού σε γυάλινο ή πλαστικό σκεύος, τις αλατοπιπερώνετε και περιχύνετε με το χυμό του λεμονιού. Τις αφήνετε στο ψυγείο για 5-6 ώρες μέχρι να ασπρίσουν, ανακινώντας το σκεύος κάθε τόσο.
Σουρώνετε το ψάρι και το περιχύνετε με το ελαιόλαδο. Ζεσταίνετε το ούζο σε μπρίκι, το ανάβετε και περιχύνετε το ψάρι. Όταν σβήσει η φωτιά και απελευθερωθούν τα αρώματα του ούζου πασπαλίζετε με κόκκινο πιπέρι ή γλυκάνισο και σερβίρετε.
Για τις χάχλες: Βουτάτε τις χάχλες σε νερό αρωματισμένο με λίγο ούζο, βάζετε μέσα σε κάθε χάχλα από μία δύο φέτες ντομάτας, μία κουταλιά της σούπας τριμμένη φέτα ή γραβιέρα Μυτιλήνης και πασπαλίζετε με ρίγανη ή θυμάρι.
Αραδιάζετε τις χάχλες σε ταψί και τις ψήνετε στο γκριλ για 3-4 λεπτά μέχρι να λιώσει η φέτα.
Με το CHAMPION JET 2 της SEAJETS μπορείς να επισκεφτείς διαδοχικά Σέριφο, Σίφνο και Μήλο πιο γρήγορα από ποτέ, και να έχεις μια μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία.
Ο δρόμος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού είχε πολλά εμπόδια, όμως τέσσερις σπουδαίοι αθλητές με την bwin στο πλευρό τους θα είναι εκεί να απολαύσουν το ταξίδι. Καλή επιτυχία Άννα, Δώρα, Απόστολε, Ελίνα!