Κεφτεδάκια με πατάτες και πελτέ στον φούρνο
Κεφτεδάκια με πατάτες και πελτέ στον φούρνο
Ένα φαγητό που θυμίζει τα ανέμελα καλοκαίρια μας μετά τη θάλασσα… Στο τραπέζι μάς περίμενε ψωμί αλειμμένο με σπιτικό πελτέ ενώ κατέφταναν πιάτα γεμάτα κεφτεδάκια και πατάτες που έλιωναν στο στόμα!
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα. Για τον κιμά: Βάζετε το ψωμί σε ένα μπολ με νερό να μουλιάσει για 10 λεπτά και το στύβετε καλά.
Σε ένα ευρύχωρο μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά μαζί με το στυμμένο ψωμί και ζυμώνετε με τα χέρια για 5 λεπτά. Πλάθετε ομοιόμορφα κεφτεδάκια και τα ακουμπάτε σε μια πιατέλα.
Για τις πατάτες: Ρίχνετε τις πατάτες σε ένα ταψί, τις αλατοπιπερώνετε, τις ραντίζετε με το μισό ελαιόλαδο και τις ανακατεύετε με τα χέρια. Τις ψήνετε για 20 λεπτά.
Για τη σάλτσα: Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς με μια σπάτουλα. Προσθέτετε τον πελτέ και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1 λεπτό. Προσθέτετε τη ρίγανη, τη ζάχαρη, το μπαχάρι και 1 φλιτζάνι ζεστό νερό. Μόλις πάρει μια βράση η σάλτσα αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά.
Βγάζετε τις πατάτες από τον φούρνο, μεταφέρετε τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα επάνω από τις πατάτες και ψήνετε για επιπλέον 40 λεπτά στους 180°C.
Διαβάστε τη συνταγή και τα υλικά στο Olivemagazine.gr
Σε ένα ευρύχωρο μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά μαζί με το στυμμένο ψωμί και ζυμώνετε με τα χέρια για 5 λεπτά. Πλάθετε ομοιόμορφα κεφτεδάκια και τα ακουμπάτε σε μια πιατέλα.
Για τις πατάτες: Ρίχνετε τις πατάτες σε ένα ταψί, τις αλατοπιπερώνετε, τις ραντίζετε με το μισό ελαιόλαδο και τις ανακατεύετε με τα χέρια. Τις ψήνετε για 20 λεπτά.
Για τη σάλτσα: Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς με μια σπάτουλα. Προσθέτετε τον πελτέ και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1 λεπτό. Προσθέτετε τη ρίγανη, τη ζάχαρη, το μπαχάρι και 1 φλιτζάνι ζεστό νερό. Μόλις πάρει μια βράση η σάλτσα αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά.
Βγάζετε τις πατάτες από τον φούρνο, μεταφέρετε τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα επάνω από τις πατάτες και ψήνετε για επιπλέον 40 λεπτά στους 180°C.
Διαβάστε τη συνταγή και τα υλικά στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα