6 λάθη που κάνουμε όταν ψήνουμε λαχανικά στη σχάρα

Κατά την ταπεινή μας γνώμη, το ψήσιμο στη σχάρα -και συγκεκριμένα στα κάρβουνα- είναι ο απόλυτος τρόπος μαγειρέματος των λαχανικών.

Για να έχετε το σωστό αποτέλεσμα στο ψήσιμο, να μην γίνουν πιο μαλακά, να μην καούν εξωτερικά και εσωτερικά είναι άψητα και άλλα τέτοια, θα πρέπει να δώσετε ως είθισται σημασία στην λεπτομέρεια. Συγκεντρώσαμε λοιπόν τα πιο συχνά λάθη για να τα αποφύγετε.

Δεν προ-μαγειρεύετε τα λαχανικά σας
Παρόλο που όλα τα λαχανικά μπορούν να ψηθούν στη σχάρα, κάποια είναι ευκολότερο να τα διαχειριστείτε απ’ ότι κάποια άλλα. Για παράδειγμα, λαχανικά όπως το κολοκύθι, τα κρεμμύδια και οι πιπεριές είναι επιλογές που ψήνονται γρήγορα και πολύ εύκολα χωρίς να καούν εξωτερικά. Όμως οι πατάτες και οι κολοκύθες δεν ψήνονται το ίδιο εύκολα και γρήγορα αν δεν τις προ-μαγειρέψετε γιατί είναι σκληρές. Δοκιμάστε λοιπόν να τις βράσετε πριν τις ρίξετε στη σχάρα, και ταχύτερα θα ψηθούν και πιο ομοιόμορφα.

Δεν τα αρτύζετε αρκετά
Όπως το κρέας, έτσι και τα λαχανικά, χρειάζονται το αλάτισμα και τα μπαχαρικά τους για να έχετε πιο πλούσιο γευστικό αποτέλεσμα. Μην φοβηθείτε λοιπόν να «παίξετε» φτιάχνοντας ακόμα και τα δικά σας μίγματα μπαχαρικών όπως θα κάνατε αν θα ψήνατε κοτόπουλο ή κρέας. Μπορείτε ακόμα και να τα μαρινάρετε. Το αποτέλεσμα θα σάς εντυπωσιάσει.

Διαβάστε περισσότερα στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr