Μπουκατίνι με σουπιές, καλαμαράκια και χωριάτικο λουκάνικο
Μακαρονάδα που συνδυάζει τα θαλασσινά με το χωριάτικο λουκάνικο, σε ένα «πάντρεμα» που μένει αξέχαστο!
Σε μια κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει ζεματάτε τις σουπιές και τα καλαμαράκια για 1 λεπτό. Τα σουρώνετε και κρατάτε 1 φλιτζάνι από το νερό τους. Μόλις κρυώσουν ελαφρά κόβετε τα καλαμαράκια σε ροδέλες λεπτές και τις σουπιές σε μπαστουνάκια.
Στην ίδια κατσαρόλα που έχετε στεγνώσει ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά τσίλι και ανακατεύετε διαρκώς με μια σπάτουλα μέχρι να γυαλίσουν.
Κατόπιν προσθέτετε το λουκάνικοκομμένο σε μικρά κομματάκια και μετά από λίγο τα θαλασσινά. Σβήνετε με το κρασί και, μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτετε την ντομάτα και ένα ποτήρι από το νερό που κρατήσατε. Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε τον μαϊντανό. Αφήνετε να σιγοβράσει και να δέσει η σάλτσα.
Στο μεταξύ σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζετε τα μπουκατίνι για 3-4 λεπτά. Τα σουρώνετε και κρατάμε 1 φλιτζάνι από το νερό όπου έβρασαν.
Κλείσιμο
Τα ρίχνετε στην κατσαρόλα με τα θαλασσινά και ανακατεύετε. Αφήνετε να βράσουν για 3-4 λεπτά λεπτά επιπλέον μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο από το νερό όπου έβρασαν τα ζυμαρικά. Σερβίρετε αμέσως σε πιάτα πασπαλίζοντας αν θέλετε με παρμεζάνα.
Δείτε αναλυτικά τη συνταγή και τις αναλογίες των υλικών στο Olivemagazine.gr
Το Manko Athens, η πολυαναμενόμενη νέα άφιξη του Οne&Only που έχει τη μοναδική ικανότητα να μεταμορφώνεται κατά τη διάρκεια της ημέρας, έχει ήδη γίνει talk of the town