Πόσο θρεπτικό είναι το μαύρο σουσάμι;
20.07.2020
09:00
Το μαύρο σουσάμι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο, ξεπερνώντας το λευκό σουσάμι κατά 60%.
Το μαύρο σουσάμι είναι ένας θρεπτικός σπόρος, που με αυτό φτιάχνουμε χαλβά, ταχίνι, παστέλια, μπάρες δημητριακών. Επίσης, χρησιμοποιείται σε όλα τα αρτοπαρασκευάσματα, σε μούσλι, σε γιαούρτι με μέλι, σε ομελέτες, τυρόπιτες και σε σφολιατοειδή. Πόσο ωφέλιμο είναι λοιπόν για εμάς το μαύρο σουσάμι;
Αρχικά, το όνομά του προέρχεται από το λατινικό niger που σημαίνει μαύρο, ενώ ο σπόρος προέρχεται από το φυτό Nigella sativa αυτοφυές φυτό της Νοτιο-Δυτικης Ασιας. Η γεύση του είναι πικρή χωρίς να είναι δυσάρεστη και χρησιμοποιείται στην παρασκευή των λικέρ, της καραμέλας και των γλυκών γενικότερα. Μάλιστα, το μαύρο σουσάμι είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην γιαπωνέζικη κουζίνα.
Διαβάστε τη συνέχεια στο Olivemagazine.gr
Αρχικά, το όνομά του προέρχεται από το λατινικό niger που σημαίνει μαύρο, ενώ ο σπόρος προέρχεται από το φυτό Nigella sativa αυτοφυές φυτό της Νοτιο-Δυτικης Ασιας. Η γεύση του είναι πικρή χωρίς να είναι δυσάρεστη και χρησιμοποιείται στην παρασκευή των λικέρ, της καραμέλας και των γλυκών γενικότερα. Μάλιστα, το μαύρο σουσάμι είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην γιαπωνέζικη κουζίνα.
Διαβάστε τη συνέχεια στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr